Δευτέρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν Εκτάκτως Υποβρύχιο στη Σούδα! Ενισχύονται οι φόβοι πως η Τουρκία ετοιμάζει θερμό Επεισόδιο!

Σε Κοκκινο Συναγερμο εχει τεθει η Ναυτικη βαση της Σουδας, αλλα και οι Αεροπορικες Βασεις της Πολεμικης Αεροποριας στο νησι ! Ο λογος ειναι οτι από σήμερα τίθεται σε ισχύ η τουρκική NAVTEX σύμφωνα με την οποία η “Αγκυρα έχει δεσμεύσει θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κύπρου από αύριο έως τις 30 Δεκεμβρίου για διενέργεια ερευνών για εντοπισμό υδρογονανθράκων με το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», το οποίο συνοδεύεται όμως από τουλάχιστον ένα πολεμικό,
ενώ άλλα τρία βρίσκονται στην περιοχή.

Την ανησυχια οτι υπαρχει το ενδεχομενο ενος θερμου επεισοδιου ,που θα προκαλεσει το Πολεμικο Ναυτικο τηςΤουρκιας, Στην θαλασσα της Κυπρου, συμμερίζονται και οι Ηνωμενες Πολιτειες και έτσι εστειλαν στην Βαση της Σουδας εσπευσμενα ενα Υποβρυχιο, Η ανησυχια τον Αμερικανων ειναι διπλη ,αφου στην περιοχή δεν θα γίνονται μόνο ασκήσεις της Τουρκιας ,αλλα στη ίδια περιοχή αρχίζει αύριο και το ρωσικό Ναυτικό, με το «Μόσκβα» να έχει θέσει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα νέα βλήματα επιφανειας-επιφανείας ακτίνας δράσης 500 χλμ. που έχει εφοδιαστεί.

Η Μόσχα έχει δεσμεύσει περιοχή οκτακόσιων τετραγωνικών μιλίων, η οποία αγγίζει εκείνη που έχει δεσμεύσει η Τουρκία. Μαλιστα οπως ειχα προειδοποιησει στα Προηγουμενα Αρθρα μου ,η Τουρκικη προκλητικοτητα και επιθετικοτητα δεν σταματα μονο στο θεμα της Κυπρου, συνεχιζεται με μια νεα επιθετική κίνηση στο Αιγαίο με «σάρωμα» των Εθνικών Χωρικων Υδάτων από μία κορβέτα του τουρκικού Ναυτικού: Η τουρκική κορβέτα TCG Bartın (F-504), προερχόμενη από τον κόλπο Σμύρνης, εισήλθε την 18 Οκτ (23:35) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα Βορείως Πάρου.

Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια πορεία διήλθε Δυτικώς Ν. Φολέγανδρου και κατόπιν κινούμενη με Ανατολική πορεία εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα την 19 Οκτ (03:00) Αυτη η κινηση της Τουρκιας,στο να στείλει μια κορβετα κοντα στις ακτες της Αθηνας,συμφωνα με κυκλους του Πολεμικου Ναυτικου μεταφραζεται,οτι οι Τουρκοι ενδιαφερονταν να εντοπίσουν το ηχητικο στιγμα του νεου Ελληνικου Υποβρυχιου «Πιπίνος»που καθελκύστηκε προσφατα απο τα ναυπηγεια Σκαραμαγκα! Προσοχη! Γιατι η Τουρκια ψαχνει την Αφορμη και την αιτια,για ενα θερμο επεισοδιο,μεγαλύτερο απο τα ιμια το 1996!

Σπυρος Πριφτης

 email:sp.barber@hotmail.gr
http://www.hellas-now.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: