Δευτέρα

Του έθιξαν τον …γουρουνισμό του, και βιάστηκε να βγάλει ανακοίνωση.
Εντύπωση προκαλεί η ταχύτητα με την οποία το ΥΠΕΞ του Βενιζέλου έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για το περιστατικό της γουρουνοκεφαλής έξωθεν του Ελληνοαραβικού Μορφωτικού κέντρου στο Μοσχάτο, ενώ για την επίθεση των Αλβανών εθνικιστών στο ελληνικό χωριό της Β.Ηπείρου Δερβιτσάνη δύο χιλιάδων κατοίκων περίπου έβγαλε ανακοίνωση τρεις... ημέρες μετά. Παρόμοια είχε πράξει και στην περίπτωση της δολοφονίας Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία στο ελληνικό χωριό Σαρτάνα από ρουκέτα των νεοναζί του Κιέβου.
Στην Β.Ήπειρο είχαμε σοβαρά επεισόδια όπως βιαιοπραγίες. Κομβόι αυτοκινήτων με Αλβανούς που κρατούσαν σημαίες και λάβαρα, εισήλθε στο χωριό φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας φυσικά. Για μια γουρουνοκεφαλή που βρέθηκε στην είσοδο του Ελληνοαραβικού πολιτιστικού κέντρου στην Οδό Κύπρου 2 στο Μοσχάτο, ο Βενιζέλος το "βάφτισε" επίθεση και προεβει σε βαρύγδουπη ανακοίνωση σε χρόνο ρεκόρ.
Ιδού η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια και προκλητική ενέργεια που σημειώθηκε έξωθεν του Ελληνοαραβικού Μορφωτικού κέντρου, σήμερα στο Μοσχάτο. Η προκλητική αυτή πράξη, που προφανώς στοχεύει στην διάδοση του μίσους και της μισαλλοδοξίας, προσβάλλει όχι μόνο τους μουσουλμάνους συνανθρώπους μας αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που στην συντριπτική της πλειοψηφία καταδικάζει και περιθωριοποιεί τις ακραίες αυτές συμπεριφορές.
Στο θέμα της Β.Ηπείρου έκανε τρεις ολόκληρες ημέρες να απαντήσει. Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας προέβη ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Λεωνίδας Ροκανάς.
Προφανώς για τον Βενιζέλο ποιο σημαντικό είναι να ζουν ως ξένοι στην χώρα τους οι Έλληνες πολίτες και να μην τολμούν ούτε να μιλήσουν, ενώ ο ρατσισμός κατά των ομοεθνών μας στο εξωτερικό είναι κάτι ήσσονος σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: