Τρίτη

ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ !!!!!!!"Βουλιάζει" η Ελλάδα από λάθρο και πρόσφυγες - Οι Τούρκοι στέλνουν καραβιές και οι συνεργοί τους Σκοπιανοί κλείνουν τα σύνορα


Ανοχύρωτη χώρα μοιάζει η Ελλάδα απέναντι στις ορδές των μεταναστών που κατά χιλιάδες δείχνουν να εγκλωβίζονται εντός των συνόρων. Η Τουρκία σπρώχνει στα νησιά του Αιγαίου καραβιές, τα Σκόπια έχουν κλείσει εντελώς τα σύνορα και η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει νέα κέντρα φιλοξενίας δείχνοντας ότι ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του.
Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Στην Ειδομένη παρενέβησαν τα ΜΑΤ προκειμένου να απομακρύνουν τους χιλιάδες μετανάστες που θέλουν να κλείσουν τη σιδηροδρομική γραμμή προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στην Ελλάδα. Ο Πειραιάς βουλιάζει από τους μετανάστες που μεταφέρονται από τα νησιά και κανείς δεν ξέρει τι να τους κάνει.
Για τα νησιά ούτε λόγος. Πλέον οι πολίτες αποτελούν μειοψηφία στο ίδιο τους το νησί και σε λίγο όπως πηγαίνει το πράγμα όλη η Ελλάδα θα μετατραπεί σε πάρκινγκ (κατά τον κ. Σούλτς) ή αποθήκη μεταναστών σε μία απόπειρα ισλαμοποίησης των Βαλκανίων.
Δεν είναι τυχαίο πώς η Τουρκία στέλνει συνεχώς λάθρο και πρόσφυγες στην Ελλάδα και τα Σκόπια που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Άγκυρα κλείνουν τα σύνορα τους. Με το σχέδιο αυτό όλο και περισσότεροι ισλαμιστές θα μείνουν στη χώρα μας. Και μετά, η Τουρκία ξέρει πώς θα τους καθοδηγήσει και θα τους χρησιμοποιήσει. Όπως συμβαίνει στη Θράκη.
Πρέπει να σημειώσουμε δε πώς αυτό που έχει προβλέψει εδώ και αρκετές ημέρες το “pronews.gr” γίνεται πραγματικότητα.
Η Τουρκία εμβολίζει τη δύναμη του ΝΑΤΟ για περιπολίες στο Αιγαίο, αφού πρώτα επιχείρησε να “γκριζάρει” ολόκληρα τα Δωδεκάνησα και τη Λήμνο θεωρώντας αποστρατιωτικοποιημένα τα ελληνικά νησιά, μη αποδεχόμενη τις επαναπροωθήσεις και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προχωράει στη δημιουργία άλλων τουλάχιστον τεσσάρων κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.
Θέλει λένε κυβερνητικές πηγές να μπορέσει να φιλοξενήσει 50.000 μεταναστών ακόμη και να αντιμετωπίσει τα κλειστά σύνορα στα Σκόπια. Καλά κάνουν πλάκα; Ο αριθμός αυτός είναι θέμα μίας εβδομάδας ή και λιγότερο δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι καλός και στα τουρκικά παράλια βρίσκονται περί τους 2.500.000 μετανάστες. Έτοιμοι να επιβιβαστούν στις λέμβους για τα ελληνικά νησιά.
Σχέδιο υπάρχει; Υποτίθεται πώς στη Σύνοδο Κορυφής που η Ελλάδα απείλησε με βέτο ελήφθη μία απόφαση. Γιατί δεν εφαρμόζεται και τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση από το να σχεδιάζει πως θα στοιβάξει μερικούς χιλιάδες ακόμη μετανάστες στη χώρα;
Αυτό που έγινε χθες στο μίνι υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν να γίνει η αποτίμηση της κατάστασης μετά τη στάση της Αυστρίας και των Βαλκανικών χωρών και αποφασίστηκε από τη μια η ελληνική πλευρά να δράσει άμεσα σε ότι αφορά στο πεδίο της διαχείρισης των μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά παράλια, και την ίδια ώρα η ανάληψη πρωτοβουλιών στο ανώτατο επίπεδο ώστε να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συνομολογήσει οι εταίροι.
Τι σημαίνει αυτό; Νέα hot spots και κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Το πρώτο ήδη έχει αποφασιστεί που θα κατασκευαστεί. Στο νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα στο Φυτόκο. Το ποιος θα το κατασκευάσει είναι δεδομένο, αφού πλέον οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποκτήσει... τεχνογνωσία. Πληροφορίες αναφέρουν πώς τη Δευτέρα βρέθηκαν στον Βόλο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων για να εκτιμήσουν τους χώρους.
Οι αξιωματικοί περιηγήθηκαν στο παλιό εργοστάσιο της Βαμβακουργίας, όπου επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις για να δουν κατά πόσο είναι εφικτό να εγκατασταθεί εκεί ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.Και όπως έχουμε εγκαίρως πει δεν θα είναι το μόνο. Με άλλα 4-5 στρατόπεδα που θα γίνουν κέντρα προσωρινής φιλοξενίας (στον άξονα Ειδομένη-Πειραιάς) ελπίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί ότι θα είναι σε θέση να διαχειριστούν το μεταναστευτικό «μπαμ» τις επόμενες εβδομάδες. Κυρίως θα επιλεγούν πόλεις με λιμάνια για να είναι προσβάσιμα ακτοπλοϊκώς.
Απλά δεν μας λένε πόσο προσωρινά θα είναι από τη στιγμή που τα Σκόπια έχουν κλείσει τα σύνορα τους και ενώ μπαίνουν στην Ελλάδα χιλιάδες δεν βγαίνει κανένας. Το δε σενάριο για τη δύναμη του ΝΑΤΟ και τις περιπολίες στο Αιγαίο θα πρέπει να θεωρείται τελειωμένο από τη στιγμή που η Τουρκία δεν δέχεται τις επαναπροωθήσεις.

Έχει λοιπόν αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση για την “έκρηξη” στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: