Τρίτη

Η Ελλαδα τετέλεσται! Η μισή υφήλιος έχει εγκατασταθεί στη Λέσβο – Αριθμοί που σοκάρουν

Μεγάλη ανησυχία εμπνέουν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από το Γραφείο Στατιστικής του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, καταδεικνύοντας τον καθημερινό γολγοθά κατοίκων και φορέων.


Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία που μας έρχονται από τη πολύπαθη Λέσβο για το 2017, μετανάστες από τουλάχιστον 64 χώρες είτε εγκαταστάθηκαν στο νησί είτε απλά πέρασαν από αυτό, με την πλειοψηφία τους να είναι Σύροι και Αφγανοί.

Συγκεκριμένα: Οι 5.281 ήταν Σύροι. Οι 2.184 Αφγανοί. Οι 1.800 Ιρακινοί. Οι 826 από τη λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Οι 352 από το Καμερούν. Οι 341 από το Ιράν. Και οι 282 από την Αλγερία.

Οι υπόλοιποι 1.660 προέρχονται από 57 διαφορετικά κράτη από όλον τον κόσμο.

Με λίγα λόγια το νησί μας που απέχει μόλις μερικά μίλια από τις τουρκικές ακτές, έχει μετατραπεί σε «παγκόσμιο κέντρο προσφύγων» και μάλιστα χωρίς πολλές επιλογές διαφυγής.

Από τις αρχές του 2015, όταν και αυξήθηκαν ραγδαία οι ορδές των μεταναστών, ελάχιστοι συγκριτικά αλλοδαποί κατάφεραν να διαφύγουν από το νησί, με προορισμό ως επί το πλείστον κάποιο κέντρο φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα. Ακόμη λιγότεροι κατάφεραν να φύγουν στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως:

«Οι 167 προέρχονται από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Οι 166 από το Μαρόκο, 146 από την Αίγυπτο και την Αιθιοπία, 133 από την Ερυθραία, 112 ήταν οι ανιθαγενείς προερχόμενοι κυρίως από το Κουβέιτ, 74 ήταν από τη Γουινέα, 67 από τη Γκάνα, 64 από τη Σομαλία, 39 από την Υεμένη, 38 από τη Νιγηρία, 37 από το Πακιστάν, 36 από τη Δομινικανή Δημοκρατία, 34 από την Τυνησία, 32 από το Σουδάν, 31 από το Μάλι, 28 από τη Δημοκρατία του Κονγκό, 28 από την Παλαιστίνη, 26 από ο Κουβέιτ, 24 από την Τουρκία…κλπ»

Η λίστα είναι τόσο μεγάλη, που από τη Λέσβο πέρασαν μέχρι και «πρόσφυγες» από την…Κολομβία, την Ινδία και την Τζαμάικα! 

Όλες τους φυσικά είναι χώρες στις οποίες…υποτίθεται ότι πλανάται το «φάντασμα» το πολέμου, μιας και οι περισσότεροι πρόσφυγες τιτλοφορούνται ως «πρόσφυγες πολέμου». 

Φυσικά όλα αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία αποκλειστικά και μόνο από το κέντρο υποδοχής της Μόριας, οι εικόνες ντροπής του οποίου έχουν πολλάκις ταξιδέψει στο εξωτερικό από τα ξένα ΜΜΕ. 

Αισίως μπήκαμε στον τρίτο χρόνο συνεχούς προσφυγικής εισροής, με τους οιωνούς να μην είναι καθόλου ευνοϊκοί τόσο για την Λέσβο όσο και για τα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού-Βορειοανατολικού Αιγαίου. 
Λέσβος: Η 98 ΑΔΤΕ ασχολείται με τη σίτιση των «ροών»

Λέσβος: Η 98 ΑΔΤΕ ασχολείται με τη σίτιση των «ροών»

Σε… «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η Λέσβος από την αύξηση των… ροών (sic) δηλαδή των παράνομων εισόδων με κάθε είδους σκάφη στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα και της συνοδείας τους, στη συνέχεια, στα ελληνικά παράλια από σκάφη του ΛΣ και της FRONTEX.
Οι «ροές» βέβαια αυξάνονται από μόνες τους και ένα υποτιθέμενο εθνικό σύστημα ασφάλειας απλά παρακολουθεί ως θεατής την αύξηση.
Αλλά οι "ροές" όμως θέλουν και σίτιση.
Έτσι και σύμφωνα με έγγραφο της 98ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Άρχιπελάγους', που παρουσίασε το  “protothema.gr”, ο  διοικητής της 98 ΑΔΤΕ, υποστράτηγος Σταύρος Τσερπές με έγγραφο της 26ης Απριλίου 2018, ενέκρινε τροποποίηση της σύμβασης  για το μέγιστο αριθμό σιτιζόμενων μεταναστών «λόγω αύξησης των μεταναστευτικών ροών».
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση: «Εγκρίνουμε την τροποποίηση της (στ)σχετικής σύμβασης, όσον αφορά το μέγιστο αριθμό σιτιζόμενων και τον χρόνο ισχύος της, στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής(ΚΕ.Π.Υ)/Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης(Κ.Υ.Τ) Προσφύγων και Μεταναστών, Στρατόπεδο 'ΠΑΡΑΔΕΛΛΗ' Νήσου Λέσβου, από 7.000 σε 7.500 άτομα, καθώς και τον χρόνο ισχύος από 12 σε 11 ημέρες(ήτοι έως και 02 Μαϊου 2018), εντός της διατιθέμενης, με το (γ)σχετικό, πίστωσης, λόγω αύξησης των μεταναστευτικών ροών”.
Το συγκεκριμένο έγγραφο κοινοποιείται τόσο στη Διεύθυνση Υποστήριξης και Διοικητικής Μέριμνας του Γενικού Επιτελείου Στρατού όσο και στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων(ΑΣΔΕΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου