Σάββατο

Παραμυθιαρης ο Αγοραστος κατα τον κ Κουρετα !!!Τον ΄πηρανε ολοι χαμπαρι!!!Διαβαστε τι αποκαλυπτει για τον Σουλτανο!!!


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Πραγματικά πρέπει να απορεί κανείς, όταν ακούει τον περιφερειάρχη να κάνει τον απολογισμό του έργου του. Το ερώτημα είναι όμως ποιος πρέπει να τον κρίνει; Οι πολίτες έχουν τις απαραίτητες γνώσεις να το κάνουν ή ο περιφερειάρχης τους κρύβει τα στοιχεία που είναι απαραίτητα στους πολίτες για να τον κρίνουν; Σε κάθε περίπτωση έχει εξαιρετική σημασία η κρίση όσων έχουν δώσει τα χρήματα για να γίνουν τα έργα και οι παρεμβάσεις στις οποίες αναφέρεται ο περιφερειάρχης. Και αυτοί είναι οι κοινοτικοί. Οι οποίοι λένε άλλα πράγματα. Ο κ. περιφερειάρχης όμως όφειλε να δώσει αυτά τα στοιχεία (είναι αναρτημένα βέβαια στο διαδίκτυο αλλάπόσοι πολίτες έχουν την ευχέρεια να τα βρουν;).
Διαβάζουμε λοιπόν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.thessalia-espa.gr/…/…/apofaseis_symperasmata.pdf (επίσημη ιστοσελίδα διαχειριστικής αρχής, 27 Νοεμβρίου 2018)
Σελίδα 5. Οι κοινοτικοί σημείωσαν την πλημμελή λειτουργία του Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας που ασχολείται με την απορρόφηση των χρημάτων του άξονα 1, στον οποίο στο επόμενο ΠΕΠ θα πάνε το 35% των χρημάτων, λέγοντας ότι ελπίζουν να δημιουργηθεί θετικό επιχειρηματικό κλίμα (εννοώντας ευγενικά ότι δεν φρόντισε η περιφέρεια να το δημιουργήσει).
Σελίδα 6. Σχετικά με την αδυναμία των Δήμων να ανταποκριθούν στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ , η μέχρι σήμερα συμβολή της Μονάδας Διαχείρισης (δηλαδή του μηχανισμού της περιφέρειας κ. περιφερειάρχα) κρίνεται ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ.
Σελίδα 6. Σχετικά με την απορρόφηση των χρημάτων για τα σχέδια που αφορούν την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, προτείνουν να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να ολοκληρωθούν (άραγε κ. περιφερειάρχα ξέρουν οι πολίτες των Τρικάλων και της Καρδίτσας ότι οι δυο νομοί αυτοί είναι σχεδόν τελευταίοι στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε όλη τη χώρα;)
Σελίδα 6. Τονίζουν την ανάγκη επίσπευσης των δράσεων του ΕΣΠΑ για την απασχόληση και κατάρτιση και την κοινωνική οικονομία, που είμαστε τελευταία περιφέρεια στη χώρα.
Σελίδα 6. Σχετικά με την απορρόφηση των πόρων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόνισαν την ανάγκη διαχειριστικής ετοιμότητας για την αποφυγή περαιτέρω αρνητικών επιπτώσεων.
Όπως βλέπετε με στοιχεία πάντα, δεν είναι η κατάσταση όπως την παρουσιάζει ο περιφερειάρχης.
Η κριτική μου βρίσκεται στην μελέτη των στοιχείων από την επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ που κάνουν οι κοινοτικοί κάθε 6 μήνες. Αν δείτε τα στοιχεία φαίνεται ότι είμαστε 12οι στις 13 περιφέρειες. Δείτε σε αυτό το επίσημο site https://cohesiondata.ec.europa.eu/countries/GR, που βρίσκεται η Θεσσαλία. Άρα φαίνεται ότι είμαστε ουραγοί. Άλλα πράγματα είχαν συμφωνηθεί να γίνουν με την ΕΕ, και άλλα έκανε ο περιφερειάρχης Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Και αποτυπώνεται στο site αν το ανοίξετε και το ψάξετε.
Στον τομέα της επιχειρηματικότητας έχουμε 63 εκατ. ευρώ και απορροφήσαμε μόλις 2,5 και στην προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία 103 εκατ. ευρώ και απορροφήσαμε μόλις 6. Εδώ αποτυπώνεται όλο το στρεβλό μοντέλο αντίληψης της διοίκησης αυτής της 9ετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: