Τετάρτη

Άνθρωπος του Σόρος… επίσημος σύμβουλος του Μητσοτάκη


Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία και απορία- για τη στενή σχέση σε βαθμό εξάρτησης, μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη – Τζορτζ Σόρος,  σας αποκαλύπτουμε,  ποιο είναι το πρόσωπο «κλειδί» (ο θεματοφύλακας των συμφερόντων που εκπροσωπεί ο γνωστός παγκοσμίως και ως «γύπας») δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ.

Και το όνομα αυτού… Γιώργος Ζαββός. Πρόκειται για τον αδελφό του Στέλιου Ζαββού, του κουμπάρου και alter ego του Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει νυμφευθεί την Σοφία (κόρη του Απόστολου Δοξιάδη).
Παρεμπιπτόντως, επειδή μπορεί κι αυτό να έχει τη δική του σημασία, ο Απόστολος Δοξιάδης μαζί με την Alpha Bank είχαν την ΔΕΛΤΑ Πληροφορική που από το 1981 μέχρι και το 2007 έβγαζε τα αποτελέσματα των εκλογών, ενώ μετά ανέλαβε η Singular Logic, που όμως είχε συγχωνευθεί με τη ΔΕΛΤΑ Πληροφορική από το 2001… 
Ο Γιώργος Ζαββός, λοιπόν, ανήκει στην περίφημη δωδεκάδα των συμβούλων που επέλεξε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να καταρτίσει το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ενώ είναι και σύμβουλος του επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων, καθότι έχει διατελέσει ευρωβουλευτής. Πότε έγινε ευρωβουλευτής (με λίστα); Το 1990 επί ηγεσίας του πατρός Μητσοτάκη. 
Φυσικά, η σχέση αυτή δεν δείχνει να διακόπτεται με τίποτα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Γιώργο Ζαββό τον είχε δίπλα του και ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί (συγ)κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
Αξίζει δε να επισημάνω ότι ο Γιώργος Ζαββός, δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο, ούτε απλά ο αδελφός του στενού συνεργάτη και κουμπάρου του Σόρος. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Υπήρξε ο πρώτος Πρεσβευτής και Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Δημοκρατία της Σλοβακίας, ενώ κατείχε τη θέση του Συμβούλου στη Γεν. Διεύθυνση Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τα θέματα Διεύρυνσης και Συμφώνου Σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: