Σάββατο

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ -ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ

 

 

Εικόνα ντροπής που αποτυπώνει τη φανατική και φασιστική νοοτροπία των αναρχοάπλυτων που έχουν καταλάβει τη χώρα. Εισβολή στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, τρομοκρατία, εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οι καταληψίες των πανεπιστημίων, εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του Δημήτρη Μπουραντώνη. Στη φωτογραφία που ανέβασαν δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο από αναρχικούς που του περνούν στο λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις». Ειρωνεύονται μάλιστα τον κ. Μπουραντώνη λέγοντας το εξής απίστευτο: «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

Σάλος έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες χρήστες να καταδικάζουν την πράξη αλητείας εντός πανεπιστημιακού χώρου. Οι περισσότεροι μιλούν για μια κίνηση που όχι μόνο δείχνει ασέβεια αλλά και σκοταδισμό.

Ακροαριστεροί τραμπούκοι ανάρτησαν σε ιστοσελίδα εικόνες από την επίθεση που έκαναν στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, του οποίου μάλιστα του κρέμασαν και ταμπέλα!

 Στη φωτογραφία που ανέβασαν δείχνουν τον πρύτανη περικυκλωμένο από τους καταληψίες να του περνούν στο λαιμό μια ταμπέλα που γράφει «αλληλεγγύη στις καταλήψεις»

Ειρωνεύονται μάλιστα τον κ. Μπουραντώνη λέγοντας «ευχαριστούμε τον πρύτανη που έδειξε την αλληλεγγύη του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο».

 Το ακόμη πιο φρικώδες είναι ότι, όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι, επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη, μεταξύ άλλων, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!), καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων»!

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ' εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων», έγραψαν στην ανακοίνωσή τους οι δράστες.

Υπενθυμίζουμε πως η προστασία των πανεπιστημίων από τους ακροαριστερούς τραμπούκους ήταν μία από τις βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία όμως φαίνεται πως μένει ανεκπλήρωτη.

 

Τέτοιες εικόνες δεν είχαν δει φως της δημοσιότητας ούτε την εποχή (1958) που εφαρμόστηκε ο νόμος 4000 «Περί τεντιμποϊσμού». Η αστυνομία, τότε, συνελάμβανε όσους νεαρούς θεωρούσε ότι διέπρατταν εξύβριση, και τους οδηγούσε στο κρατητήριο, όπου γινόταν σε αυτούς κούρεμα με την ψιλή, τους έσκιζαν τα παντελόνια και εν συνεχεία τους περιέφεραν στο δρόμο εξευτελίζοντάς τους.

Στην εμπρηστική ανακοίνωσή τους οι αναρχικοί που εσέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ γράφουν, μεταξύ άλλων, ότι επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη επειδή «οραματίζεται εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων».

Φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι όπως παραδέχθηκαν οι ίδιοι οι καταληψίες, επέλεξαν να στοχοποιήσουν τον συγκεκριμένο πρύτανη, γιατί «φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ»(!) καθώς και γιατί «οραματίζεται έναν εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων»…

«Ο βανδαλισμός και η εκκένωση του γραφείου του Μπουραντώνη είναι μία απάντηση σε μια λογική ελάχιστης αναλογίας στην πρακτική της κατ’ εξακολούθηση παραβίασης και εκκένωσης των δικών μας χώρων» έγραψαν , ακόμη στην ανακοίνωσή τους οι αναρχικοί.

Στις αρχές του μήνα, σκηνές βίας, εντός ακαδημαϊκού χώρου, που προκάλεσαν κατακραυγή, εκτυλίχθηκαν στο ΕΜΠ. Άγνωστοι μπήκαν στο γραφείο του πρύτανη, έριξαν μπογιές και πέταξαν φέιγ βολάν που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από το κτίριο Γκίνη και το κάτω Πολυτεχνείο».

Κεραμέως μετά την εικόνα-σοκ στην ΑΣΟΕΕ: Ο τραμπουκισμός και ο φασισμός δεν θα μείνουν ατιμώρητοι

Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε φαινόμενα βίας εντός ακαδημαϊκού χώρου έστειλε η υπουργός Παιδείας. «Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά», το μήνυμα της Νίκης Κεραμέως, με το οποίο καταδικάζει την εισβολή από αναρχικούς στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και την αποτρόπαια κίνηση να κρεμάσουν ταμπέλα στο λαιμό του.

«Η εικόνα του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κυκλοφόρησε σήμερα από την εισβολή κουκουλοφόρων στο γραφείο του είναι αποτρόπαια. Η κυβέρνησή μας αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, προβλέποντας την αυτεπάγγελτη επέμβαση των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο. Και ο νόμος θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται μέχρι και οι τελευταίες φασιστικές ομάδες να εκδιωχθούν από τα πανεπιστήμιά μας», τόνισε η κ. Κεραμώς μετά την επαίσχυντη επίθεση σε βάρος του Δημήτρη Μπουραντώνη.

«Όσοι νομίζουν ότι με τραμπουκισμούς, φασισμό και άσκηση βίας θα τρομοκρατήσουν τον ακαδημαϊκό χώρο και θα μείνουν ατιμώρητοι, πλανώνται πλάνη οικτρά. Και όσοι από τον ακαδημαϊκό χώρο επιδεικνύουν ανοχή στην παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την καταπάτηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν τον προπηλακισμό του Πρύτανη. Η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει το καθήκον της, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας πανεπιστήμια ελεύθερα, ασφαλή, σύγχρονα, εξωστρεφή, μακριά από νοσηρά φαινόμενα που δεν έχουν καμία θέση στον ακαδημαϊκό χώρο», τόνισε ακόμη η υπουργός Παιδείας.

Το θέμα σχολίασε μέσω Twitter και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι αν αποδειχτεί πως είναι φοιτητές οι υπεύθυνοι, θα πρέπει να διαγραφούν διά παντός.

 

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: