Σάββατο

ΟΙ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ “ΧΤΥΠΗΜΑ” ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ – ΜΑΖΙΚΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ – ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ “ΤΣΟΥΝΑΜΙ” ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ – ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ

 

Μπορεί για τους πολίτες της Σάμου ο σεισμός να ήταν μία τραγωδία, για κάποιους παράνομους μετανάστες στο ΚΥΤ του νησιού, ήταν η ευκαιρία για μια καλή «αρπαχτή» εις βάρος των σεισμόπληκτων.

Την ώρα που ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος λόγω σεισμού με κτίρια να καταρρέουν και να σκοτώνουν 2 μικρά παιδιά, ομάδες παράνομων μεταναστών βρήκαν την ευκαιρία και μπήκαν σε σπίτια και μαγαζιά και ξεκίνησαν να ληστεύουν ό,τι βρούν! 

Αυτό προκάλεσε την οργή των κατοίκων και σοβαρότατες καταγγελίες για εγκληματική δράση από ομάδες μεταναστών που αμέσως μετά την τραγωδία του σεισμού επιδόθηκαν σε πλιάτσικό κατά καταστημάτων.

Με το που έγινε το τσουνάμι και μπήκε το νερό στα μαγαζιά, κατεβήκαν κάποιοι από το ΚΥΤ και άρπαζαν από τα μαγαζιά γενικά ότι μπορούσε ο καθένας. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν όταν μπήκαν σε ένα κατάστημα που πουλούσε αλκοόλ και ξεκίνησαν να κλέβουν.

Στην ερώτηση ιστοσελίδας για το «πόσα άτομα κατέβηκαν», οι κάτοικοι απάντησαν:

«Εγώ είδα 5-6 ομάδες των 2-3 ατόμων που τους κυνηγούσε η αστυνομία, το λιμενικό κλπ και αυτοί έμπαιναν  στο ένα στενό και έβγαιναν από το άλλο. Είδα δύο καταστηματάρχες που σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας τους έλεγαν ¨Κάνετε κάτι επιτέλους , μας κλέβουν¨. Εδώ ρε συ ο κόσμος του έδωσε ψωμί και νερό και αυτοί τους το επιστρέφουν με κλοπές¨

Πραγματικά δικαιολογημένη η οργή των κατοίκων, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με έναν σεισμό στον οποίον ήδη θρηνούμε δύο νεκρά παιδιά. Ντροπή και αίσχος. Ας σεβαστούν τουλάχιστον τον πόνο των κατοίκων. Αυτές οι συμπεριφορές είναι που δημιουργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Άπαντες ας επιδείξουν ψυχραιμία και αλληλεγγύη».

 60 συνοριοφύλακες από την Λέσβο μεταφέρονται στη Σάμο

Σύμφωνα με το lesvospost την Σάμο μεταβαίνουν με έκταση πτήση 60 περίπου νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες της Λέσβου μετά από σχετική εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ αλλά και του υπουργείου πολιτικής προστασίας

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο ειδοποιήθηκαν 60 νεοπροσληφθέντες συνοριοφύλακες της Λέσβου να ετοιμαστούν καθώς φεύγουν άμεσα για την Σάμο.

Οι συνοριοφύλακες θα συνδράμουν στο έργο των αρχών στην Σάμο καθώς και στην φύλαξη του ΚΥΤ Σάμου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: