Τετάρτη

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Βούλγαροι αλλιώς η «Βόρεια Μακεδονία» (πιπέρι) θα είχε φτάσει στο Αιγαίο.

Ακαθεκτος ο φιλος μου ο Ηλιας μου γρφει απο την Λαρισα .

Αρη τα γεγονότα πλέον μιλούν από μόνα τους. Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να συνθηκολογήσει στις Πρέσπες του Αιγαίου ταπεινωμένος.

 Διαφορετικά μετά από την νέα κρουαζιέρα που ξεκίνησε στο Αιγαίο το Oruc Reis, θα είχε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια ως Έλληνας κυβερνήτης να πράξει τα δέοντα.

 Ήτοι, να διακόψει κάθε επαφή με τους Τούρκους και να ανακηρύξει ΑΟΖ συνολικά επεκτείνοντας παράλληλα τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, αφήνοντας έτσι τον Ερντογάν κρεμασμένο στα παντελόνια της Μέρκελ να παρακαλάει να τον σώσει.

Η αυτονόητη κίνηση κατά του Oruc Reis, δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται αναφορά.

 Δυστυχώς όμως προτιμά να συμπεριφέρεται ως έρμαιο των υποτιθέμενων εταίρων και συμμάχων, οι οποίοι έχουν προεξοφλήσει ότι η κυριαρχία της Ελλάδας θα μειωθεί.

Κι έχοντας ως τακτική την αστειότητα περί μαστιγίου και καρότου για να παραπλανήσει τον λαό ότι τάχα μάχεται για τα συμφέροντα της χώρας, μας οδηγεί σε νέα ατιμωτική συνθηκολόγηση.

 Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο.

Από τον Αύγουστο βλέπουμε να εξελίσσεται σταδιακά η προδοσία με την Ελλάδα να βρίσκεται συνεχώς στο καναβάτσο, και τον πρωθυπουργό να προσπαθεί μάταια να μας πείσει ότι παρέα με τον... ογκόλιθο - επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έχουν εγκλωβίσει τον Ερντογάν στις επεκτατικές ονειρώξεις του.

 Αντίθετα όπως είναι σε θέση να διακρίνει ακόμη και πρωτοετής φοιτητής διεθνών σχέσεων, ο σουλτάνος με το πράσινο φως «εταίρων» και «συμμάχων» δημιουργεί τετελεσμένα προς επίτευξη του μύχιου πόθου του. Της δημιουργίας της ανύπαρκτης γαλάζιας πατρίδας.

 Εφόσον δεν αλλάξει άμεσα ρότα η κυβέρνηση και συνεχίσει να διολισθαίνει στον γκρεμό του εθνομηδενισμού, είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιος ή κάποιοι θα πρέπει να την σταματήσουν.

 Κι αναφερόμαστε στις πατριωτικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να κινηθούν κατόπιν της καταστροφής, φοβούμενες προφανώς να μην κατηγορηθούν ότι ευνοούν την παλινόρθωση του κομματικού εχθρού στην εξουσία.

 Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι σε περίπτωση που δεν παρέμβουν άμεσα, θα συμπαρασυρθούν κι αυτές στον εθνομηδενιστικό γκρεμό.

 Και τότε η χώρα, έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει μια νέα οικονομική και ανθρωπιστική εξαθλίωση, θα βρεθεί στο έλεος του θεού αβοήθητη.

Οι καιροί απαιτούν θάρρος και πυγμή για να σταθεί όρθια η πατρίδα.

 Οι προσωπικές ατζέντες δεν δύνανται να μπουν πάνω από την αγάπη τους για την πατρίδα.

 Άλλωστε το έχουν αποδείξει κατά το παρελθόν, όταν κράτησαν επανειλημμένα ψηλά την σημαία.

Κλίμα έντονης δυσαρέσκειας επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με πολλούς βουλευτές να γίνονται αποδέκτες παραπόνων και αποδοκιμασιών από στελέχη και ψηφοφόρους για την καταστροφική πασοκοποίηση της παράταξης.

 

Βλέπετε ο Κυριάκος δεν μπορεί με τίποτα να δεχθεί ότι η αγία οικογένεια ήταν, είναι και θα είναι ξένο σώμα στην Νέα Δημοκρατία και προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την φυσιογνωμία του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

 Τον οποίο, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, όταν έδινε την μάχη για την αποκατάσταση της δημοκρατίας με το περίφημο «Καραμανλής ή χάος», οι Μητσοτάκηδες τον πολεμούσαν κραυγάζοντας «Καραμανλής ίσον χάος».

 Βέβαια ο Καραμανλής βγήκε νικητής κι ο πατέρας Μητσοτάκης απαξιώθηκε πλήρως με το τραγικό 1% που πήρε στις τότε εκλογές.

Ανάλογη κατάληξη είχαν και οι κομματικές περιπέτειες της πρωθυπουργικής αδελφής πριν από μερικά χρόνια.

 Το μίσος όμως της αγίας οικογένειας δεν λέει να καταλαγιάσει και κάνει τα πάντα για να ξηλώσει την παραδοσιακή ταυτότητα της παράταξης με αρωγούς τα λιμά του σημιτισμού.

 

Επί της ουσίας δηλαδή προτιμάει να πορευθεί με αυτούς που η παράταξη είχε συντρίψει με το περίφημο σύνθημα... αρχιερείς της διαπλοκής, αντί να αγκαλιάσει αυτούς που έδιναν και δίνουν σκληρές μάχες για την πατρίδα και το κόμμα.

 Στο μεταξύ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι στην επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός δεν έκανε ουδεμία αναφορά στον ιδρυτή της παράταξης.

 Είναι προφανές ότι η αγία οικογένεια θέλει να καθαρίσει το κόμμα από το... ενοχλητικό παρελθόν και να δημιουργήσει ένα νεοφιλελεύθερο - εκσυγχρονιστικό μόρφωμα, με στόχο την διαιώνισή της στην εξουσία.

 Καλό είναι να αναθεωρήσει, διότι η μετατροπή της ΝΔ από κόμμα αρχών σε κόμμα αρπακτικών που τσάκισαν την χώρα με τις πολιτικές τους, θα οδηγήσει την παράταξη με μαθηματική ακρίβεια σε ποσοστά Κινήματος Αλλαγής.

 Ας αντιληφθεί επιτέλους ο μητσοτακισμός την πραγματική του απήχηση κι ας αφήσει ήσυχη την παράταξη, η οποία τον έβγαλε από την αφάνεια.

 Άλλωστε ως γνωστόν, η αυτογνωσία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την πολιτική επιβίωση.

ΥΓ. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Βούλγαροι αλλιώς η «Βόρεια Μακεδονία» (πιπέρι) θα είχε φτάσει στο Αιγαίο. Σύντροφοι κοψοχέρηδες όλα καλά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: