Σάββατο

Σφοδρή επίθεση κατά του Ν.Δένδια από τον Λαϊκό Σύνδεσμο για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Εθνικής Αμυνας

Επίθεση με βαριές εκφράσεις κατά του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια εξαπέλυσε ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:
"Με έκδηλη οργή και αγανάκτηση πληροφορήθηκαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την είδηση της ανάληψης της θέσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον πλέον αποτυχημένο υπουργό της Χούντας Σαμαρά, τον δεδηλωμένο φιλομασόνο Ν. Δένδια.
Πρόκειται σαφώς για μια επιλογή του θλιβερού πρωθυπουργού καθ' υπόδειξιν των αμερικανοσιωνιστών εντολέων της Χούντας. Είναι τοις πάσι γνωστό, ότι ο Ν. Δένδιας αποτελεί έναν από τους πιο έμπιστους ανθρώπους τους, γεγονός το οποίο απεδείχθη περίτρανα και κατά την θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με κορυφαία αντεθνική του ενέργεια, την συνέργεια στην παράνομη δίωξη του Αρχηγού και βουλευτών της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας, ήτοι του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
Ο Ν. Δένδιας αποχωρεί καθ' όλα αποτυχημένος από τη βραχεία παρουσία του στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ προηγουμένως είχε κατορθώσει να συμβάλλει τα μέγιστα στον αποσυντονισμό μέχρι διαλύσεως του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τις παρανοϊκές του ενέργειες στην προσπάθεια να ανακαλύψει θύλακες της Χρυσής Αυγής στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.
Είναι συνεπώς εύλογο, να αναδύεται η έντονη ανησυχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, για παρόμοιες σκηνές αθλιότητας στον ιδιαίτερα ευαίσθητο και εθνικά κρίσιμο τομέα της Εθνικής Άμυνας. Πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή που είναι ευρέως γνωστό ότι ο εν λόγω πολιτικός της ψοφοδεξιάς χαρακτηρίζεται από την προσήλωσή του στις σιωνιστικές διαταγές.
Η επιλογή Δένδια για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε μια τόσο κρίσιμη χρονική περίοδο για το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας: καθίσταται σαφές ότι αποτελεί επιλογή των αμερικανοσιωνιστών την οποία πειθήνια υλοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς.
Επί της ουσίας, οι επιλογές Κικίλια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθιστούν σαφές και σίγουρα διόλου υπερβολικό τον ισχυρισμό πως η Χούντα Σαμαρά βαίνει σιωνιστικότερη ακόμη και αυτής της κυβέρνησης του Ισραήλ!".
Ερώτημα είναι πώς θα αντιμετωπίσουν οι στρατιωτικοί που πρόσκεινται στον Λαϊκό Σύνδεσμο (και είναι πάρα πολλοί, ειδικά στο Στρατό Ξηράς) την υπουργοποίηση Δένδια στην θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Το εθνικιστικό κόμμα είναι πολύ ισχυρό σε επίπεδο οπαδών ακόμα και μέσα στα Επιτελεία, ενώ εκτός από τους οπαδούς υπάρχουν και πολλοί άλλοι φίλα προσκείμενοι ειδικά μεταξύ των νεώτερων στελεχών. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν "παρατράγουδα". Ετσι ή αλλιώς το πιθανότερο είναι ότι η θητεία του νέου υπουργού δεν θα υπερβεί τον Μάρτιο. Χρειάζεται ηρεμία και προσήλωση στο εθνικό καθήκον...


Πώς ο ... Γκίκας Χαρδούβελης έστειλε στο ΥΠΕΘΑ το Ν.Δένδια

Μία υπόγεια πολιτική κόντρα είναι η αιτία της μεγάλης έκπληξης που ακούσει στο όνομα "Νίκος Δένδιας" σε ότι αφορά την τοποθέτησή του ως νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας. Και μία πρόταση που δεν έγινε ποτέ.
Η κόντρα: Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είχε σφοδρές διαφωνίες για χειρισμό σειράς θεμάτων με τον Νίκο Δένδια ("κόκκινα" δάνεια, ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία κλπ)και δεν τον ήθελε στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Γιατί; Κάποιοι λένε για "έλλειψη χημείας" μεταξύ των δύο ανδρών, κάποιοι άλλοι μιλάνε για υπουργική δυσαρμονία σε ότι αφορά την λειτουργία των δύο υπουργείων (το Ανάπτυξης είναι το πλέον κρίσιμο υπουργείο μετά το Οικονομικών στην σημερινή εποχή).
Η γκρίνια του Γ.Χαρδούβελη στον Α.Σαμαρά ήταν μόνιμη και διαρκώς εντεινόμενη. Η αποχώρηση του Δ.Αβραμόπουλου ήταν "ευχής έργον" για το Μαξίμου γιατί ο Ν.Δένδιας δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από το Ανάπτυξης χωρίς να πάρει πρωτοκλασσάτο υπουργείο.
Σήμερα στον πρωινό καφέ με συνεργάτες του (Μπούρα, Σταμάτη, Λαζαρίδη) ο Σαμαράς έθεσε το θέμα στο τραπέζι. Συζητήθηκε το άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των Γ.Χαρδούβελη και Ν.Δένδια και κατέληξαν στον Δένδια που έχει και την στήριξη μεγάλου εγχώριου πολιτικού και τραπεζικού ομίλου.
Από την άλλη πλευρά τονίζουμε ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόταση στον υπηρεσιακό πρώην υπουργό και επίτιμο Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκο να αναλάβει το υπουργείο.
Ο ίδιος ο Φ.Φράγκος διαψεύδει την σχετική φημολογία που διαρρέει το Μαξίμου. Οχι ότι θα έκανε την πρόταση δεκτή ο στρατηγός, αλλά ξεκαθαρίζει ότι "Δεν μου έγινε ποτέ και απορώ πώς κάποιοι από τη κυβέρνηση και τη ΝΔ επιμένου να με εμπλέκουν σε σχεδιασμούς με τους οποίους δεν έχω καμία σχέση".
Οι λοιπές δήθεν "υποψηφιότητες" πρακτικά εκπορεύονταν από τους ίδιους του υποψήφιους. Ο αποκεφαλισμός κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό των Γ.Μιχελάκη και Γ.Αρβανιτόπουλου είχαν πολύ πρόσφατος και δεν υπήρχε κανένας λόγος να επανέλθουν.
Ο Γ.Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αυτοδιέρρεε ότι "κλείδωνε" για υπουργός Εθνικής Άμυνας...
Ο δε, Κώστας Μαρκόπουλος, που θα ήταν μια καλή λύση για το υπουργείο (στην Ευβοια έτσι ή αλλιώς θα έχει τεράστιο πρόβλημα στις εκλογές του Μαρτίου η ΝΔ) θεωρήθηκε ότι ακόμα δεν είχε περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την επιστροφή του στη ΝΔ για να δικαιολογείται η υπουργοποίησή του.
Το δε, ενδεχόμενο να αναλάβει το υπουργείο ο Α.Σαμαράς, απομακρύνθηκε γιατί έπρεπε να βρεθεί μια θέση στον Δένδια που δεν τον ήθελε ο Χαρδούβελης και εκτός αυτού θα ήταν σα να ομολογούσε έμμεσα πλην σαφώς ο Α.Σαμαράς, ότι πάει σε εκλογές.
Για άλλη μια φορά οι ευφάνταστοι σεναριολόγοι σε ότι αφορά το πρόσωπο του υπουργού έπεσαν έξω (απείχαμε από το σπορ ενσυνείδητα γιατί ξέραμε ότι ο Α.Σαμαράς είναι απρόβλεπτος στην επιλογή προσώπων και ... πέσαμε μέσα) και σίγουρα ο Ν.Δένδιας δεν είναι ένα πρόσωπο από αυτό που οι στρατιωτικοί θα υποδέχονταν με ενθουσιασμό λόγω της προηγούμενης θητείας στο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το ""κυνήγι μαγισσών που είχε εξαπολυθεί κατά του Λαϊκού Συνδέσμου (ο οποίος έχει πολύ ισχυρή παρουσία και υποστήριξη σε επίπεδο αξιωματικών, εντός του Ελληνικού Στρατού ειδικά).
Το μοναδικό σενάριο πυο είχε παίξει από την αρχή ήταν η υπουργοποίηση ή υφυπουργοποίηση του Α/ΓΕΕΘΑ  Μ.Κωσταράκου, ο οποίος τελικά προτίμησε να είναι υποψήφιος για την στρατιωτική Επιτροπή της ΕΕ.
Το χειρότερο όλων για τον Ν.Δένδια είναι ότι δεν έχει εμπειρία. Αλλά η εμπειρία αποκτάται εν καιρώ...
Πάντως εγγυητές της "ομαλότητας" και πάνω απ'όλα της ετοιμότητας είναι η ηγεσία των Ε.Δ.: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος, ο Αρχηγός του Ναυτικού, Ε.Αποστολάκης, ως παλαιότεροι, αλλά και οι Αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΑ Χ.Μανώλας και Ε.Τουρνάς αντίστοιχα.
Ποιος είναι ο νέος υπουργός Άμυνας:
Ο Νίκος Δένδιας γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Κατάγεται από τους Παξούς. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά.
Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και αριστούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Laws (LL.M.) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με ειδίκευση στο Ναυτικό και Ασφαλιστικό Δίκαιο στο University College (U.C.L.) και στην Εγκληματολογία στο London School of Economics and Political Science (L.S.E.).
Δραστηριοποιείται πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία από το 1978.
Το Μάρτιο του 2004 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη το Σεπτέμβριο του 2007, τον Οκτώβριο του 2009 και τον Ιούνιο του 2012.
Έχει σημαντική εμπειρία σε υπουργικές θέσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Άμυνας.
Ήταν υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Ιούνιο του 2014. Διετέλεσε Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2014. Διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2009 έως τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: