Κυριακή

Νέο κόμμα με αρχηγό τον γιο του τέως βασιλιά, Νικολαο;Στελιος Σουρλας και Χρήστος Ζωης τα πρόσωπα κλειδιά του Νέου Κόμματος στη Λάρισα? Ραγδαίες οι εξελίξεις


Το ρευστό πολιτικό σκηνικό τροφοδοτεί σενάρια για νέα κόμματα και σχηματισμούς σε όλο το πολιτικό φάσμα. Τέτοια περίπτωση είναι και οι πληροφορίες που μιλούν για επικείμενη ίδρυση κόμματος με πρόεδρο τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικολαο.
 Ποιος είναι ο λόγος της δημιουργίας ενός νέου κόμματος με ηγέτη ένα πρόσωπο από την τέως βασιλική οικογένεια; Σύμφωνα παντοτε με τις πηγες μας , το νέο κόμμα «θα καλύπτει το κενό αξιοπιστίας που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία και το έλλειμμα δημοκρατίας για το οποίο εγκαλείται η Χρυσή Αυγή». Όπως λέγεται τα ατού του κόμματος θα είναι η στήριξή του σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Μάλιστα, ενας εφοπλιστής που φέρεται να έλαβε μέρος στις συναντήσεις για το νέο κόμμα-ειπε: «Δεν μπορεί κανείς, πια, να εμπιστευθεί άτομα που μόλις πιάσουν στο χέρι τους εξουσία πέφτουν να πλιατσικολογήσουν ό,τι βρουν μπροστά τους! Τους σιχάθηκε ο κόσμος, δεν πάμε πουθενά με τέτοιους…» Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή να έχει μετακομίσει στη φυλακή τροφοδοτεί σενάρια για νέα κόμματα και σχηματισμούς που θα έρθουν να καλύψουν το κενό που δημιουργείται δυνητικά στα δεξιά της ΝΔ. Οι ζυμώσεις για το νέο κόμμα γίνονται τα τελευταία χρόνια με εκδότες και επιχειρηματίες αλλά και διαδοχικές συναντήσεις τα καλοκαίρια σε «βίλες» μεγαλόσχημων», στο Πορτοχέλι της Ερμιόνης. Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή του Κρανιδίου, στη θέση Γκιάλεζα, φαίνεται να χτίζουν το νέο τους «παλάτι» ο Κωνσταντίνος και η Αννα-Μαρία, φροντίζοντας παράλληλα για τη στέγαση και των υπόλοιπων μελών της... πολυπληθούς οικογένειάς τους.

 Η θέση Γκιάλεζα είναι μια περιοχή που θεωρείται κόμβος αφού βρίσκεται εξίσου κοντά σε Σπέτσες, Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Οι ίδιοι, άλλωστε, είναι μόνιμοι θερινοί επισκέπτες της περιοχής, αφού τα τελευταία χρόνια είτε φιλοξενούνται σε βίλες φίλων τους είτε νοικιάζουν δική τους στην περιοχή Χηνίτσα. Στις ζυμώσεις φέρεται πως συμμετέχαν πρόσωπα του εφοπλισμού και του Τύπου, ενώ ο χώρος που θα καλύπτει το νέο κόμμα υποτίθεται πως θα είναι από τη Νέα Δημοκρατία έως και τη Χρυσή Αυγή. Για ηγέτης του νέου κόμματος προορίζεται ο γιος του τέως, Νικόλαος, και έχει ζητηθεί γι' αυτό η συγκατάθεση του πατέρα του, Κωνσταντίνου. Παράλληλα θα συμμετέχουν και πρόσωπα αφθαρτα τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ. Ο λόγος που κάποιοι «σπρώχνουν» τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με ηγέτη ένα πρόσωπο από την τέως βασιλική οικογένεια είναι να καλυφθεί η αιμορραγία της ΝΔ από δεξιά και η απορρόφηση της Χρυσής Αυγής και αντικατάσταση της με ένα κόμμα που θα μπορεί να συνεργαστεί σε κυβερνητικές συμμαχίες. 

Μάλιστα Βρετανική εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων έχει αναλάβει να διεξάγει ποιοτικές έρευνες αλλά και να αναζητήσει νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Επίσης το όνομα του Sir Βασίλειου Μαρκεζίνη έχει ακουστεί ωστόσο τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ως προς την εμπλοκή του στο εγχείρημα. 

Οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές ανάμεσα στην τέως βασιλική οικογένεια και το ζεύγος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου. 
Παράλληλα κινητικότητα παρατηρείται στις τάξεις των φιλοβασιλικών και μιας σημαντικής μερίδας της λαϊκής δεξιάς μετά την είδηση περί μόνιμης εγκατάστασης του πρίγκιπα Νικολάου και της Τατιάνς Μπλάτνικ στην Αθήνα. 

Πρόσωπα που συνδέονται με το φιλοβασιλικό χώρο, αλλά και στελέχη των πολιτικών σχηματισμών δεξιότερα της ΝΔ θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση ενός νέου φορέα από τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. 

Για τη Λάρισα να πούμε οτι έχουν γίνει ήδη κρούσεις στον Χρίστο Ζώη και στο νεαρό Δικηγόρο Στέλιο Σουρλα των Σαρακατσαναιων τους οποίους υποστηρίζουν σθεναρά οι φιλοβασιλικες ομογενειακές Οργανώσεις των Θεσσαλων Αμερικης και οι Μοναχοι του Αγιου Ορους . 



Στα σενάρια και  φήμες περί της προοπτικής να ιδρυθεί ένα καινούριο πολιτικό κόμμα στον χώρο της ευρύτερης Δεξιάς, που θα εξελιχθεί σε φιλόξενη δεξαμενή για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, με αμιγώς αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, και δημοκρατικά “ορθή” συμπεριφορά εχει προσχωρήσει και μαλιστα σε ρολο ενεργο ο Ομογενης καθηγητης Αθανασιος Δεσλης τ. Αρχηγος της ΕΡΕΝ  Βορειου Ελλαδος και ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος στις εκλογές του 2012 βρέθηκε πολύ κοντά στο να συμμετέχει, σε εκλόγιμη θέση, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Φραγκούλης Φράγκος, τον οποίο είχε κατηγορήσει το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου για… απόπειρα πραξικοπήματος τον χειμώνα του 2011, όταν ο τότε πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει τη θεωρία της δημοκρατικής εκτροπής και ενώπιον Ευρωπαίων ηγετών όπως της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί, με τα… γνωστά αποτελέσματα που οδήγησαν στην ανατροπή του, και την προώθηση του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, χαίρει ευρείας εκτίμησης σε πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους και ευρισκεται σε συνεχη επαφη με τον Νικολαο. Ο ίδιος στο παρελθόν έχει διαψεύσει ότι θα τον ενδιέφερε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι συγκυρίες ωστόσο αλλάζουν. Όπως και οι προτεραιότητες΄. O πρίγκιπας Νικόλαος και η Τατιάνα Μπλάτνικ, μετά από πολύ σκέψη και τη μεγάλη αγάπη που έχουν για την Ελλάδα αποφάσισαν να έρθουν και να μείνουν μόνιμα στη Χώρα μας . Το ζευγάρι έχει εγκατασταθεί σε σπίτι στα βόρεια προάστια εδώ και αρκετές ημέρες. Η αγάπη και των δύο για την Ελλάδα και τους έλληνες ήταν αυτή που τους έκανε να πάρουν την απόφαση της μόνιμης παραμονής τους στην Αθήνα. Εδώ και δυο χρόνια άρχισαν να το σκέφτονται σοβαρά ο Νικόλαος και οι άνθρωποι που είναι κοντά του για ένα νέο κόμμα που θα είναι κοντά στον απλό έλληνα πολίτη με αλλαγές πολλές που θα είναι μόνο προς όφελος του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες σημαντικό ρόλο στο νέο κόμμα θα παίξει πολιτικό πρόσωπο έκπληξη.Ο δευτερότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εδώ και πολύ καιρό πήρε αυτή την απόφαση για να κάνει το μεγάλο βήμα με προτροπή ανθρώπων που έχουν υπολογίσει την γνώμη των ελλήνων με μυστικά Γκάλοπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: