Πέμπτη

55 Εθνοσωτηρες-Αριστερος Αχταρμας κομματικων και βολεμενων που θα σωσουν την Λαρισα!!!!Αισχος


ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΟΡΙΤΣΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ 
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ- ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΘΑ  ΑΡΤΑΠΥΡΙΔΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α/ΠΕΙΑΣ ΤΕΕ/ΤΚΔΘ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ  ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΓΕΩΠΟΝΟΣ- ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΝΙΤΣΕΦΤΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤ. ΔΙΑΦΗΜ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.ΣΥ.Ν.Ε.
ΗΛΙΑΣ  ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΚΑΝΑΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ  ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΚΟΥΤΖΙΔΗΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ  ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΗ ΣΔΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ/ΤΚΔΘ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΙΑΖΙΑ ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ ΑΓΡ. ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ- ΜΕΛΟΣ ΔΕ ΤΕΕ/ΤΚΔΘ
ΠΕΤΡΟΣ  ΚΑΡΑΜΟΥΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΝΤΑΝΑΣ ΓΕΩΛΟΓΟΣ
ΦΩΤΗΣ  ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ πρ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  ΚΑΤΣΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΕ- ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΗΛΙΑΣ  ΚΑΦΦΕΣ ΑΓΡ. ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ & ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ επιστημονικής οργάνωσης αλληλεγγύης "ΕΥΧΗ ΖΩΗΣ"
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ- ΜΕΛΟΣ Α/ΠΕΙΑΣ ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΛΜΠΕΡΤΟΣ ΜΠΕΓΑΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΛΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ- ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ  Γ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥΛΗΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ  
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΟΥΛΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 
ΜΑΙΡΗ  ΝΤΟΓΚΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ- τ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΛΗΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ- ΠΡ. ΜΕΛΟΣ ΔΕ ΤΕ/ΤΚΔΘ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΠΙΤΣΙΛΚΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ- ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΟΣ- ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΛ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΠΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ- ΚΑΘ. ΕΦΑΡΜ. ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΒΟΥΛΑ ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ-ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΡΙΜΠΩΝΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ - πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΡΑΙΔΑΣ
ΟΥΡΑΝΙΑ ΣΟΥΛΤΟΥΚΗ ΙΑΤΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΣΤΡΑΦΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ- ΠΡ. ΜΕΛΟΣ ΔΕ ΤΕ/ΤΚΔΘ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΑΧΤΑΝΤΖΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΑ
ΝΙΚΟΣ ΤΖΙΚΑΣ ΕΜΠΟΡΟΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΣΘ- ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΕΕ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΕΜΠΟΡΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΛ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΑΧΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΚΑΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ- πρ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ /ΤΚΔΘ

Tα έχουμε πάρει με την Υπόθεση Διαμαντου!!! Με όλους αυτούς τους Νεοδιασπαρτους Ηγεμονίσκους. Τους γιούς των πλούσιωνμπαμπάδων!!!
Μια ζωη βερμπαλιστικές κορώνες ο νεοφερμενος Εθνοσωτήρας Ντινος !!
Μα είναι δυνατόν ο τύπος αυτός, που στο κάτω κάτω της γραφής εκτός από την προεδρία του ΤΕΕ, δεν μας έχει συνηθίσει σε τίποτα επιτυχημένες παρεμβάσεις η προσωπικές επιτυχίες. για να πούμε εντάξει……… ο τύπος έχει Ιδέες.
Μας περναει τους Λαρισαίους για κάφρους?
Ο τύπος λεει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα της Ελλάδος!!!!!!.Δηλαδή τίποτα!!!Αερα κοπανιστο...
Πρόσφατα όταν ρωτήθηκε από πού αντλεί το δικαίωμα να προλαβαίνει τις εσωκομματικές διαδικασίες είπε ωμα, ότι συνωμοτούσε!!!
Το είπε με αλλά λόγια !!!!
Συνωμοτούσε όλη του τη ζωή .Απο πιτσιρικάς. Από την Νεολαία !!! Από την Νεολαία της ΔΗΑΝΑ.!!!
Εμείς Ντίνο έχουμε μνήμη!!! Γνωρίζουμε το σοι σου. Θυμόμαστε πως πολιτεύονταν και την περίοδο της 7ετιας.Θυμαμαστε και εσένα!!!!
Εις την Ελλάδα σήμερα δεν λείπουν οι ιδέες. Υπάρχουν!!! Εκείνο που λείπει είναι το Πολιτικό Ήθος. Είναι η τσίπα που λεμε εμείς.
Έχει συμβεί δε το εξής συνταρακτικό γεγονός στις τοπικές κοινωνίες. Η φυσική της Ηγεσία, αηδιασμένη από τις αποφάσεις της μεταπολιτευτικής πλειοψηφίας να ηρωοποιεί τους τίποτα , έχει περάσει στο περιθώριο!!!
Αποτέλεσμα βρήκαν ευκαιρία οι διάφοροι Διαμαντοι να εμφανίζονται απο το πουθενα, να μας σώσουν!!!Και εάν έχουμε μπει βαθειά σαν δεξιά σε μια απέραντη κρίση, αυτοί εδώ οι Ηγετίσκοι εχουν βαλθεί να μας εξαφανίσουν!!!
Ο δημοκρατικότατος, κατά τα άλλα, Ντινος Διιαμαντος θιχθηκε που ομάδα ανήλικων νεαρών επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον Πακιστανών, καταγράφοντας έτσι το πρώτο ((σοβαρό και επίσημο ρατσιστικό κρούσμα βίας στην πόλη))!!!.
http://www.larissanet.gr/2013/01/28/diamantos-gia-to-kroysma-ratsistikis-vias/
Και ενω οι λαρισαιοι στην πλειψηφια τους εκλεισαν τα ματια στην ολη Ιστορια μια μειoψηφια λαθρολαγνων αριστερων και συνοδοιπορων ((δεξιων)) προσπαθει να κανει την τριχα τριχια.!!!
Ειναι ενα από τα νεοελληνικά φαινόμενα τις τελευταίας δεκαετίας ο αντιρατσισμός. Αμέτρητα χρήματα έχουν ξοδευτεί από το κράτος για την προπαγάνδα υπέρ του. Χιλιάδες διαλέξεις, βιβλία, ταινίες, σχολικές εκδρομές, ακόμη κα μαθήματα στα πανεπιστήμια , όλα αυτά στην αντιρατσιστική εκστρατεία, για τη διαφώτιση και διαπαιδαγώγηση του ελληνικού λαού. Σύλλογοι, φορείς, σωματεία, τηλεοπτικοί σταθμοί, δελτία ειδήσεων, υπαρκτοί και ανύπαρκτοι, όλοι ενωμένοι στην αντιρατσιστική δράση.!!!
Παρατηρείται ακόμη το φαινόμενο ο αντιρατσισμός να είναι η σύγχρονη προμετωπίδα όλων των πολιτικών παρατάξεων!!!.Ουδείς έχει το δικαίωμα να μην τον ασπαστεί.
Αποτελεί το διαβατήριο για πολιτική καριέρα, για είσοδο στον κύκλο των «επωνύμων», για ακαδημαϊκή καταξίωση, για επιχειρηματική επιτυχία, ακόμη και για στυγνή κερδοσκοπία.
Ίσως αυτή να είναι και η βαθύτερη ουσία του «κινήματος» του αντιρατσισμού: μια πέρα ως πέρα κερδοφόρα επιχείρηση, μια βιομηχανία κέρδους και ψεύδους, η οποία συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, την διάβρωση της ελληνικής κοινωνίας, και την είσπραξη κρατικών, ευρωπαϊκών και πολλών άγνωστης προέλευσης κονδυλίων.
Διαβασε Νικος Πιτσουλης -ΚΕΚ Δημητρα και αλλοι που ακομα και σημερα μετα τα οσα εχουν γραφτει για τις παρανομες Χρηματοδοτησεις των ΜΚΟ κυκλοφορουν ελευθεροι εδω στη Λαρισα....και μετεχουν και σε προγραμματα ΕΣΠΑ διπλα στον Αγοραστο.!!!
Αληθεια τι εγινε,που κρυβονταν ο Διαμαντος τοτε που ειχε αποκαλυφθει το σκανδαλο με τις ΜΚΟ στη Λαρισα?Ειχε βγαλει το σκασμο ο ευαισθητος Ντινος.......
Το ζήτημα του αντιρατσισμου έχει προκύψει από τη στιγμή που εκατομμύρια αλλοδαποί εισήλθαν και εγκαταστάθηκαν παράνομα στην Ελλάδα. Σήμερα πλέον μπορούμε να πούμε πως η παρουσία τους αποτελεί την μεγαλύτερη κοινωνική πληγή, αλλά και κάτι ακόμη: τον μεγαλύτερο κίνδυνο που διέτρεξε ποτέ η ελληνική ιστορία, τον κίνδυνο της βιολογικής αλλοίωσης του πληθυσμού.
Οι στατιστικές μελέτες δείχνουν πως οι γεννήσεις Ελλήνων μειώνονται ενώ οι γεννήσεις αλλοδαπών αυξάνονται. Πλέον υπάρχουν σχολεία στα οποία οι Έλληνες μαθητές είναι η τραγική μειοψηφία, μια μειονότητα θα λέγαμε, για την οποία όμως δεν ενδιαφέρονται οι κρατικοδίαιτοι θιασώτες των μειονοτήτων.
Το μεταναστευτικό πρόβλημα συνδέεται άμεσα, αν δεν είναι ο δημιουργός τους, με όλα τα προβλήματα της κοινωνίας μας. Το δημογραφικό, το ασφαλιστικό, το οικονομικό, το εργασιακό, την ασφάλεια, το εκπαιδευτικό.
Όλα αυτά έχουν ως γραμμή αφετηρίας την πλημμυρίδα των ξένων που ζουν στην Ελλάδα.
Έστω όμως να δεχτουμε ότι για τα οικονομικής και εργασιακής φύσεως προβλήματα μπορεί να υπάρξει λύση, για το δημογραφικό ομως πρόβλημα τι μέλλει να συμβεί;
Οι πολιτικοί σωτήρες έχουν την απάντηση, λέγουν πως η αύξηση του ελληνικού πληθυσμού θα επέλθει από τις νέες γενιές μεταναστών που θα γεννηθούν στην χώρα. Λύση ταυτόσημη με εφιάλτη. Το ότι μπορεί κάποιος να γίνει Έλληνας πολίτης, γεγονός που είναι νομική πράξη, δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει και Έλληνας, γεγονός που είναι βιολογική πραγματικότητα.
Αυτό όμως δεν φαίνεται να απασχολεί το «αντιρατσιστικό κίνημα», και τον Ντινο Διμαντο που και πάλι με αφορμή που ομάδα ανήλικων νεαρών επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον Πακιστανών βρήκε την ευκαιρία να προπαγανδίσει για το όραμα της πολυπολιτισμικής Ελλάδας.
Η υποκρισία τους δεν έχει όρια. Αυτοί που κραυγάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα να καταργηθούν οι παρελάσεις, οι ίδιοι είναι που υπερασπίζουν τους αλλοδαπούς που μετέχουν στις παρελάσεις. Είναι οι ίδιοι που μιλάνε για τον «φετιχισμό» της σημαίας, αυτοί που υπερασπίζουν το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, με αυτούς που δηλώνουν υπερήφανοι που αλλοδαποί μαθητές είναι σημαιοφόροι στις παρελάσεις.
Προφανώς θέλουν παρελάσεις χωρίς Έλληνες, θέλουν σημαία χωρίς Έλληνες, θέλουν μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες. Είναι οι ίδιοι που δηλώνουν υπερήφανοι για την πολυπολιτισμική εκπαίδευση, αλλά ταυτόχρονα τα παιδιά τους φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, τα οποία φυσικά δεν έχουν μετανάστες.
Είναι οι ίδιοι που μάχονται για τη «ομαλή ένταξη» των μεταναστών στην κοινωνία, αλλά οι μοναδικοί μετανάστες που γνωρίζουν είναι αυτοί που αδειάζουν τους κάδους απορριμμάτων στις πολυτελείς επαύλεις τους.
Πολιτικός κόσμος και ΜΜΕ είναι οι αχθοφόροι, οι ιεραπόστολοι του αντιρατσισμού. Δικαίωμά τους, αλλά γιατί αλήθεια δεν το εφαρμόζουν στην πράξη; Γιατί άραγε οι καναλάρχες δεν επιλέγουν έναν αλλοδαπό να παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων;
Γιατί οι πολιτικάντηδες δεν εκλέγουν για πρόεδρο του κόμματός τους έναν μετανάστη; Δεν νομίζουμε πως το όλο θέμα έχει κάνει μόνο με την ψηφοθηρική εκμετάλλευση των ξένων, που πολύ σύντομα θα είναι εκλογική πελατεία των κομμάτων.
Ολόκληρη η αντιρατσιστική προπαγάνδα εστιάζεται στο να μειώσει την αίσθηση εθνικής ιδιαιτερότητας των Ελλήνων, αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νέας κοινωνικής σύνθεσης που δεν θα είναι πια ελληνική.
Κανείς στο δημόσιο βίο δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει για την ελληνική φυλή, τον εθνικό πολιτισμό την ελληνική ιστορία, για την θρησκεία, τις παραδόσεις.
Αμέσως θα τεθεί σε θέση απολογίας, θα χαρακτηρισθεί ως γραφικός και ρατσιστής, ως επικίνδυνος και ως γελοίος, ως ΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!
Αυτό πέτυχαν, να μιλάμε για την Ελλάδα ως απολογούμενοι. Κατάφεραν στη δημόσια ζωή ο Ελληνισμός να αντικατασταθεί από τον αντιρατσισμό. Ας έχουν όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους, πως στην ιστορία επικρατεί το απρόβλεπτο. Αυτό να το θυμούνται καλά όσοι έφτασαν την Ελλάδα στην σημερινή παρακμή.
Αυτό κανει ο Ντινος Διαμαντος και καποοι στα τοπικα ΜΜΕ παρουσιάζοντας τα γεγονότα με τις απαιτούμενες διογκώσεις η παραμορφώσεις ώστε να φτάσει στον μεσο Λαρισαιο η εικόνα ενός "Γκουαντάναμο" στο κέντρο της Λαρισας .
Επανειλημμένα "φίλοι" τους "αντιεξουσιαστές", δεν αρκούνταν σε απλές προσβολές των θρησκευτικών συμβόλων της χριστιανικής θρησκείας, αλλά προχωρούσαν και σε πράξεις ιεροσυλίας και βεβήλωσης ορθοδόξων εκκλησιών, γράφοντας χυδαιότητες πάνω σε εικόνες, προτρέποντας με συνθήματα και άλλους να πράξουν το ίδιο και τέλος τοποθετώντας βόμβες στο εσωτερικό ναών, λίγες ημέρες πριν την Μ.Εβδομάδα.Που ηταν τοτε αραγε ο Ντινος Διαμαντος?
Τότε λοιπόν κανείς μας δεν είδε ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τους ψευτοαριστερούς αντιρατσιστές να δείχνουν την ίδια ευαισθησία.Οι βεβηλωμένοι χώροι λατρείας των χριστιανών και οι βομβιστικές επιθέσεις, για τα ΜΜΕ αποτελούσαν χαμηλού δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος ειδήσεις και στην καλύτερη περίπτωση παρουσιάσθηκαν όπως ένα τροχαίο ατύχημα σε επαρχιακό δρόμο (φυσικά ούτε λόγος για συζήτηση και σχόλια απο φιλοξενούμενους αγανακτισμένους ορθόδοξους χριστιανούς).Είναι βεβαίως αυτονόητο ότι ΚΑΝΕΙΣ εκπρόσωπος του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α η κάποιου "προοδευτικού" ή συντηρητικού κόμματος δεν κατήγγειλε αυτές τις ενέργειες των "ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ".
Εκεινο ομως που εξοργιζει περισσοτερο ειναι αυτο που γραφει

Πρέπει να ανασύρουμε από τη μνήμη μας το περιστατικό με τον Τσενάι και την Ελληνική σημαία. Σήμερα, το παιδί που «μετείχε της Ελληνικής Παιδείας» και η «κοινωνία με την ανοχή της Πολιτείας» του αρνήθηκε τη σημαιοφορία στην παρέλαση, είναι 28 χρονών, «αμερικανοσπουδαγμένος» και «γαλουχημένος» πλέον στα «μεγάλα οράματα», ετοιμάζεται να αναλάβει τις τύχες της Αλβανίας.


Ε λοιπον Ντινο ακου τα νεα!!!Ο Οδυσσέας Τσενάι επιστρέφει ως αρχηγός των Αλβανοφώνων!!!
Ο Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε, με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, στα...καλύτερα κολέγια της Αμερικής - Τώρα μεγάλωσε και έρχεται, ως αρχηγός στο “Δημοκρατικό Κόμμα
 Αλβανοφώνων” για να διεκδικήσει για τους Τσάμηδες την μισή Ελλάδα!!!
Θυμάστε το Αλβανάκι με την Ελληνική σημαία.!!!
O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολέγια της Αμερικής. Φρόντισαν γι αυτό ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος, με τις συμβουλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έγινε και νονός του.
Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εάν τελικά θα έπρεπε, ο τότε, νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.Θυμίζουμε πως τότε ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό.

πηγή  parapona-rodou.blogspot.com

ΣΗΜΕΡΑ όλοι οι μηχανισμοί του καθεστώτος επιχειρούν να σβήσουν την ιστορία μας, να συκοφαντήσουν τις αγωνιστικές μνήμες και τις λαϊκές αντιστάσεις.
ΟΛΑ τα κόμματα, οι άθλιες και πονηρές «προοδευτικές» και «αριστερές» φωνές, τα ΜΜΕ, οι ακάθαρτες και μίσθαρνες πένες, κάθε κρατικός και παρακρατικός μηχανισμός, όλοι από κοινού και ενορχηστρωμένα θολώνουν τα νερά για να «ψαρέψουν» και να επιβάλουν την εκδοχή που τους βολεύει καθώς και τα τρομοκρατικά ιδεολογήματά τους.
Ένα από τα πιο δόλια «τρομοκρατικά» όπλα, του πλανητικού ιμπεριαλισμού, είναι ο «εθνικισμός» και «ρατσισμός».
Οι τρομολάγνοι αυτοί, λοιπόν, «επαγγελματίες» ανιεθνικιστές και αντιρατσιστές, δαιμονοποιούν τις έννοιες, αφαιρούν από αυτές κάθε ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό περιεχόμενο και κατασκευάζουν απλές εξισώσεις – λεκτικά σχήματα άτρωτα: Ο «εθνικισμός»= «ρατσισμός»= λυσσασμένο σκυλί= φασισμός!!!
Ο ΜΟΝΟΣ ρατσισμός που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα είναι εναντίον των Ελλήνων, εναντίον των ιθαγενών αυτού του τόπου, εναντίον των ποικίλων λαϊκών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας ή εξέγερσης…
Όποιος δεν είναι επιδοτούμενος, ή μίσθαρνο όργανο του καθεστώτος και δεν έχει κομματικές και καθεστωτικές τσίμπλες στα μάτια ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ το ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων.Δυστυχως για σενα Ντινο οι Λαρισαιοι σε εχουν παρει μυρουδια και δεν προκειται να δεις Εξουσια οτι και να κανεις!!!

Διαμάντος για το κρούσμα ρατσιστικής βίαςΔιαμάντος για το κρούσμα ρατσιστικής βίας

«Το κρούσμα πρέπει να προβληματίσει καθένα ξεχωριστά αλλά, ιδιαίτερα, κάθε υπεύθυνη πλευρά που διαμορφώνει τις κοινωνικές συντεταγμένες στην πόλη αυτή» τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας κ. Ντίνος Διαμάντος.

Συγκεκριμένα, ο Ντ. Διαμάντος επισημαίνει:  «Το πρόσφατο περιστατικό στην πόλη μας, της απρόκλητης και ομαδικής επίθεσης σε κατάστημα ιδιοκτησίας ενός Πακιστανού από «ομάδα ανηλίκων και ενός 23άχρονου» δεν αρκεί κανείς απλά, να το καταδικάσει, διότι έτσι, θα το προσπεράσει. Αυτό άλλωστε, είναι η ελάχιστη υποχρέωση ενός δημοκρατικού πολίτη μίας τοπικής Ελληνικής κοινωνίας μίας πόλης.

Όσο έχω την τιμή και την ευθύνη να είμαι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ, ενός καταξιωμένου ιστορικά Επιστημονικού φορέα της πόλης που, η αποστολή του διαδραματίζεται μέσα στην κοινωνία, για την κοινωνία,  αλλά, και ως υπεύθυνος πολίτης που πρέπει να ασχολείται με τα κοινά και να μην «ιδιωτεύει»,  θεωρώ ότι πρέπει  να πάρω δημόσια θέση και να μην «κλείσω τα μάτια».

Πρέπει να προβληματίσει καθένα ξεχωριστά αλλά, ιδιαίτερα, κάθε υπεύθυνη πλευρά που διαμορφώνει τις κοινωνικές συντεταγμένες στην πόλη αυτή.

Η Ελληνική παιδεία και ο Ελληνικός Πολιτισμός που διαμορφώνει χαρακτήρες και νοοτροπία ζωής μέσα στην οικογένεια και στους χώρους εκπαίδευσης, η Εκκλησία της αλληλεγγύης και της ανέχειας, ο Δήμος με την αρχέγονη αποστολή του απέναντι στους πολίτες του στα ζητήματα του Δημόσιου Ήθους και της Δημόσιας συμπεριφοράς, όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν πολίτες, ΟΛΟΙ εκείνοι δηλαδή, που αποτελούν την «πνευματική ηγεσία» αυτής της πόλης, δεν μπορούν να απαρνηθούν την ανάληψη των ευθυνών και των άμεσων πρωτοβουλιών.

Τα φαινόμενα της βίας και του ρατσισμού δεν εμφανίζονται στις κοινωνίες «για πλάκα» και, πρέπει να αντιμετωπίζονται «εξ απαλών ονύχων» για να παταχθούν  έγκαιρα.

Ποια κοινωνία και ποιοι πολίτες άραγε, μπορούν να αισθανθούν αισιόδοξοι για το μέλλον τους; Σε ποιους θεσμούς, σε ποιες αξίες, σε ποια πρόσωπα, με ποιες συντεταγμένες ενός «οδικού χάρτη ασφαλούς πορείας» μπορούν να στηριχτούν για το μέλλον τους;

Ποιος πολίτης μπορεί να αισθανθεί ελεύθερος, ασφαλής , να εκφραστεί και  να δημιουργήσει σε μία πόλη που η βία και ο ρατσισμός, με «όποιο πρόσωπο και έκφανση» παρουσιάζεται κατά διαστήματα  και, τον καθιστά «όμηρο» στο σπίτι του, στην ψυχή του, στην πόλη του;

Τι σηματοδοτεί άραγε, η επίθεση αυτή σε έναν άνθρωπο στον οποίο η Ελληνική πολιτεία και ο Δήμος (κατά την αρμοδιότητά του) έδωσε την άδεια παραμονής στη χώρα αλλά, και την άδεια νόμιμης λειτουργίας ενός καταστήματος ;

Μήπως σηματοδοτεί, την «κατ’ επίφαση επίλυση» του θέματος της λαθρομετανάστευσης; Όχι βέβαια. Οι «διακρίσεις» φυλής, χρώματος, θρησκεύματος, γλώσσας, που ιστορικά – και αυτές τις μέρες θυμόμαστε- οδήγησαν σε γενοκτονίες, θα οδηγήσουν και σε άλλες «ατραπούς» κοινωνικού αποκλεισμού που, άλλοτε δειλά και άλλοτε πιο θαρρετά, τα τελευταία χρόνια, η κοινωνία κάνει σοβαρές προσπάθειες να υπερβεί (πχ ΑΜΕΑ) αποσοβώντας «σύγχρονους καιάδες».

Πρέπει να ανασύρουμε από τη μνήμη μας το περιστατικό με τον Τσενάι και την Ελληνική σημαία. Σήμερα, το παιδί που «μετείχε της Ελληνικής Παιδείας» και η «κοινωνία με την ανοχή της Πολιτείας» του αρνήθηκε τη σημαιοφορία στην παρέλαση, είναι 28 χρονών, «αμερικανοσπουδαγμένος» και «γαλουχημένος» πλέον στα «μεγάλα οράματα», ετοιμάζεται να αναλάβει τις τύχες της Αλβανίας.

Πρέπει να ανασύρουμε από τη μνήμη μας το περιστατικό στην πόλη μας, με τον αποκλεισμό από την παρέλαση ενός παιδιού με σύνδρομο Down.

Την ίδια στιγμή βέβαια που, στον αθλητισμό, διαχρονικά, δεν έχουμε «ενοχές» και «αναστολές» σε «Ελληνοποιήσεις» ή ενοχλούμαστε όταν επιλέγει Έλληνας την αθλητική συμμετοχή με άλλα Εθνικά χρώματα. Και όταν δε χρειαστεί, μπροστά σε «απειλή», είτε αφαίρεσης τίτλου είτε μη υλοποίησης αθλητικής υποδομής να «διεγείρεται και να μαζικοποιείται το κοινό αίσθημα περί δικαίου».

Για να αντιληφθούμε επιτέλους ότι, μία συμπεριφορά κοινωνική και πολιτική που αποστεώνει τις διαχρονικές και παγκόσμια αποδεκτές Ελληνικές Αξίες από το σύγχρονο γίγνεσθαι, οδηγεί τη χώρα και την κοινωνία στον αυτοαποκλεισμό και στον απομονωτισμό.

Μήπως σηματοδοτεί, την δρομολόγηση «προγραφών άνευ ορίων» απέναντι σε κάθε «ανεπιθύμητο», σήμερα αλλοδαπό, αύριο ημεδαπό; Πρέπει να μας τρομάζει και μόνο η διατύπωση αυτή.

Μήπως σηματοδοτεί, την χαλάρωση των δημοκρατικών αντανακλαστικών και της ευαισθησίας απέναντι στα πανανθρώπινα δικαιώματα μίας πόλης και μίας κοινωνίας; Ανεπίτρεπτο για μία χώρα σαν την Ελλάδα που θεμελίωσε και κατέγραψε στον Παγκόσμιο Ιστορικό Ρου τις αρχέγονες διαχρονικές αξίες.

Δεν μπορεί να λειτουργήσει μία πόλη και μία κοινωνία με αποδοχή, ή έστω και ανοχή  «επιλεκτικής καταστρατήγησης των νόμων».

Δεν μπορεί μία πόλη και μία κοινωνία να γίνεται «μπαλάκι» στα φαινόμενα βίας και βιαιοπραγιών και υλικών καταστροφών δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, «με ή χωρίς κουκούλες», γεγονότα δε, που «αντλούν άλλοθι μεταξύ τους» για να αιτιολογήσουν ένα «ιδεολόγημα».

Θεωρώ ότι, η «πνευματική ηγεσία» αυτής της πόλης, όπως «θεσμικά προσδιορίζεται» ή και, «αυτοπροσδιορίζεται» με το ατομικό αποτύπωμα του ο καθένας που λογίζεται ότι «παράγει πνευματικό πλούτο», ΟΦΕΙΛΕΙ να διατυπώσει  Δημόσιο Λόγο και να θέσει το ζήτημα στη διάσταση του παρόντος και του μέλλοντος.

Να αποδοκιμάσει αλλά, και να «οχυρώσει» την πόλη και την κοινωνία.

Με ένα «αξιακό κώδικα σταθερά Ελληνικού Πολιτισμού» και ένα «οδικό χάρτη κοινωνικών συντεταγμένων προσανατολισμού προς το μέλλον». Που θα διεγείρει τη συνείδηση των πολιτών.

Η άμεση προσυπογραφή του παρόντος ως «σχέδιο προς την ανάδυση της πνευματικής ηγεσίας της πόλης και της κοινωνίας» (χωρίς να διεκδικεί το παρόν την καταληκτική έκφραση αλλά, την δυναμικά συνδιαμορφούμενη άποψη) και, η άμεση ανοικτή συνάντηση όλων των θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών, με πρωτοβουλία των Προέδρων φορέων της πόλης, για μία «συντεταγμένη αντιμετώπιση της βίας και του ρατσισμού» είναι πρόταση που απευθύνω σε όποιον αναζητά για τα παιδιά μας μία κοινωνία με αφετηρία και κατάληξη τον Άνθρωπο».

πηγή
 «Κουρασμένη και ανήμπορη» η δημοτική αρχή, είπε ο Διαμάντος παρουσιάζοντας τη «Νέ@ Λάρισα»

 

Παρουσίες με νόημα
Ποιοι βρέθηκαν στο πλευρό του Διαμάντου; Πρώτος-πρώτος ο Γιάννης Αλεξούλης έχοντας μαζί του από τη "Λαρισαίων Πόλις" τους Δημήτρη Δεληγιάννη και Λία Γκουντρουμπή, ο περιφερειακός σύμβουλος και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, οι πρόεδροι των Θεσσαλών και Λαρισαίων εμπόρων, Νίκος Τζήκας και Γιώργος Τσιαπλές αντίστοιχα (μέσα στο πλήθος παρακολουθούσε και ο Γιάννης Μότσιος), ο επιχειρηματίας και υποψήφιος βουλευτής με τη "Δράση" Γιώργος Καραβάνας, οι υποψήφιες βουλευτίνες με το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, Χρύσα Βουλγαράκη του Γαλλικού Ινστιτούτου και Ζωή Ακριβούλη οικονομολόγος, ο γνωστός διαιτητής του μπάσκετ Νίκος Πιτσίλκας (κατεβαίνει με Ντίνο;), ο "γαλάζιος" πολιτευτής και καθηγητής, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Γιώργος Αδαμούλης (χειροκροτούσε θερμά μάλιστα...), ο επίσης καθηγητής Αγγλικών και πρώην υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Μπίλης, ο διαφημιστής Χρήστος Γενιτσεφτσής, η πρώην αντιδήμαρχος (επί Καφφέ) Λίτσα Γκολφινοπούλου, ο ιδιωτικός υπάλληλος Ορέστης Πουλούλης.
Και φυσικά οι..."τρεις καμπαλέρος" του Διαμάντου που στο παρελθόν υπήρξαν στενοί συνεργάτες και υποψήφιοι του Κώστα Τζανακούλη: ο γιατρός και πρώην πρόεδρος νομαρχιακού συμβουλίου και αντιδήμαρχος, Μάριος Ξηρομερίτης, η πρώην αντιδήμαρχος Κατερίνα Ζιαζιά (μετά του συζύγου Ηλία Σουφλιά και πολλούς ακόμα...Σουφλιάδες, με ότι αυτό σημαίνει...) και ο καθηγητής μαθηματικών και πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος (αχ Κέλλα!), Χρήστος Αγορίτσας.
Την διακήρυξη προλόγισε η γεωπόνος αναπληρώτρια καθηγήτρια ΤΕΙ κυρία Ελένη Βογιατζή, η οποία ανέφερε τα εξής:
«Αγαπητοί συμπολίτες,
Φίλες και φίλοι
Σας καλωσορίζω στην πρώτη δημόσια εμφάνιση της κίνησής μας
Είμαστε πολίτες, που ζούμε και δημιουργούμε στη Λάρισα. Ενδιαφερόμαστε για τις υποθέσεις αυτής της  πόλης και ενώ ασκούμε διαφορετικά επαγγέλματα κατέχουμε καλά τα πολιτικά ζητήματα και θεωρούμε τη συμμετοχή στα κοινά καθήκον και τιμή για κάθε πολίτη μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
Δεν είμαστε απολίτικοι – έχουμε συγκεκριμένες ιδεολογίες και συγκεκριμένα πιστεύω, που όμως φροντίζουμε να συνταιριάζουμε στο όνομα του κοινού μας στόχου. Κοινή μας πίστη η προσήλωση στα Δημοκρατικά ιδεώδη και στο πρότυπο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που την ονειρευόμαστε για το δημόσιο βίο. Κοινός μας στόχος να δούμε στην επόμενη δεκαετία  τη Λάρισα, ως μία δυναμική πόλη, με αναγνωρίσιμη ταυτότητα, οικονομικά εύρωστη, στην οποία θα χαίρεσαι να ζεις και την οποία θα θέλεις να επισκέπτεσαι. 

Με δυο λέξεις, 
Λάρισα, θέλουμε να σημαίνει 
σύγχρονες δομές 
παραγωγικότητα 
ποιότητα στην καθημερινή μας ζωή.
Στην Πατρίδα μας και φυσικά και στην πόλη μας βιώσαμε για χρόνια την πνευματική κρίση όπου η αμάθεια έφερε θράσος και τώρα βιώνουμε και την οικονομική που ακολουθεί. Σ’ αυτή την δυσμενή συγκυρία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση χτυπιέται αλύπητα σε όλα τα επίπεδα, όπως Αρμοδιότητες – Πόροι – Απολύσεις προσωπικού – καταργήσεις φορέων με αποτέλεσμα (και στόχο) την πλήρη αποδυνάμωσή της και την πλήρη απαξίωσή της. Γνωρίζουμε με σαφήνεια τις δυσκολίες και είμαστε αποφασισμένοι να τις αντιμετωπίσουμε. 

Τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε; 
Να συμβάλλουμε και να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια κινητοποίησης του συνόλου της τοπικής κοινωνίας έτσι ώστε, να μην αφήσουμε τη Λάρισα στην τύχη της. Επιτυχημένη θα θεωρήσουμε την προσπάθειά μας αν οι νέοι που σήμερα σπουδάζουν ή εργάζονται μακριά θέλουν αλλά και μπορούν να γυρίσουν και να δημιουργήσουν στην πόλη μας. 
Στην προσπάθειά μας αυτή καλούμε κάθε δημότη που αγωνιά, δημιουργεί αλλά και ελπίζει, το ίδιο όπως και εμείς, να συμπορευθεί μαζί μας.

Μέσα από μία νέα, υπερκομματική κίνηση, 
μία υπερκομματική συμμαχία Λαρισαίων, 
για την ανάδειξη της πόλης μας της Λάρισας
Επικεφαλής μας, ως πρώτος μεταξύ ίσων, ο Μηχανικός και Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας, ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος, τον οποίο και καλώ στο βήμα.»
Ντίνος Διαμάντος: "Πέρασμα στη Νέα Εποχή- Παραδομένη και ανήμπορη η δημοτική αρχή"
Όλο υποννοούμενα και βολές προς τον δήμαρχο ήταν η ομιλία του Ντίνου Διαμάντου. Χωρίς να τον κατονομάσει ούτε μία φορά, φυσικά...
«Αποτελεί «κοινό τόπο» στις συζητήσεις της καθημερινότητας από όλους τους δημότες ότι, η πόλη μας, η Λάρισα μας, παρασυρμένη από τη γενική «ελεύθερη πτώση» που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια, διολισθαίνει στη μετριότητα, στην παρακμή και, στο «κατ’ ανάγκη και, κατά συνθήκη». Με εικόνες και λειτουργίες που, διαρκώς, ολοένα και περισσότερο, προσβάλουν την αξιοπρέπεια και την αισθητική, αυξάνοντας ταυτόχρονα, και το αίσθημα της ανασφάλειας.
Όλοι μιλούν για την αναγκαιότητα μίας νέας πραγματικότητας. 
Ανεξάρτητα από τους όρους που χρησιμοποιεί ο καθένας, όλοι ομολογούν ότι ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο οφείλει να αντικαταστήσει το παλαιό, αδιέξοδο παραγωγικό σύστημα.
Ένα παραγωγικό σύστημα ικανό να συνδυάσει την ανάπτυξη με την εργασία, την κοινωνική συνοχή, τη δημοκρατία. 
Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που να προτάσσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την καταπολέμηση της ένδειας και της φτώχειας, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης, την προστασία του περιβάλλοντος και την ένταξή του στη νέα αναπτυξιακή προσπάθεια ως παράμετρο ανάπτυξης.
Σ’ αυτήν την δυσμενή συγκυρία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση χτυπιέται αλύπητα σε όλα τα επίπεδα, όπως Αρμοδιότητες – Πόροι – Απολύσεις προσωπικού – καταργήσεις φορέων με αποτέλεσμα (και στόχο) την πλήρη αποδυνάμωσή της και την πλήρη απαξίωσή της.
Αυτό δε, που βιώνουμε είναι μία «κουρασμένη και απλή διαχείριση», «παραδομένη» και ανήμπορη» να παρακολουθήσει τις ραγδαίες εξελίξεις, να προβάλει δυναμική αντίσταση και, να ανταποκριθεί με δυναμικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στις σύγχρονες ανάγκες, προδιαγράφοντας με όραμα το μέλλον μίας «Νέας Λάρισας».
Και εμείς, τι κάνουμε; 
Είναι δυνατόν, αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση, ν’ αφήνει αδιάφορη μία Δημοτική αρχή και να λειτουργεί αυτή, με τις παλιές λογικές και αντιλήψεις, τις πελατειακές, τις ξεπερασμένες και καταστροφικές; 
Είναι δυνατόν, μία Δημοτική αρχή να μην έχει έγκαιρα αντανακλαστικά και, ικανές αντιστάσεις απέναντι σε κάθε πολιτική που την συνθλίβει;
Λέμε, απερίφραστα και, πολιτικά, ΟΧΙ! 
Τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε; 
Να συμβάλλουμε και να συμμετέχουμε στην προσπάθεια κινητοποίησης του συνόλου της τοπικής κοινωνίας για την κατάρτιση τοπικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης.
Να διαμορφώσουμε εμείς, ως τόπος, το νέο μας Αναπτυξιακό Μοντέλο και, το Όραμα για την επόμενη δεκαετία.  Μία δεκαετία κρίσιμη και καθοριστική. 
Μία δεκαετία στην οποία, η Λάρισα μας, πρέπει να κάνει το «άλμα προς τα εμπρός». 
Μας ενώνει η υπερηφάνεια για την πόλη που ζούμε.
Θέλουμε μια Λάρισα ευρωπαϊκή, που εξελίσσεται και αναπτύσσεται όπως αξίζει στην ιστορία και τους ανθρώπους της. 
Το πέρασμα μας στη «Νέα Εποχή» θα γίνει με πίστη και αφοσίωση σε ένα «νέο αξιακό κώδικα», που θα διαμορφώσει και θα εμπεδώσει μία διαφορετική νοοτροπία και στάση ζωής στους «μετέχοντες των κοινών», με σεβασμό και δέσμευση στις 11 αρχές:
Της συμμετοχής με αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς στα κοινά και όχι της όποιας ιδιοτελούς επιδίωξης προσπορισμού και πλουτισμού.
Της πολιτικής έκφρασης και υπηρέτησης της «τοπικής κοινωνίας», πέραν από κάθε παλαιοκομματική τακτική «χρισμάτων» και, «επιβεβλημένων χρισμένων». 
Της «ισότιμης ανοικτής πρόσβασης» κάθε πολίτη σε κάθε αγαθό, υπηρεσία και ανταποδοτική ωφελιμότητα.
Της αναγνώρισης και της ανάδειξης των ατομικών πράξεων «ευεργεσίας» και «κοινωνικής προσφοράς» και των πρωτοβουλιών «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», ως υπεύθυνη στάση προς μίμηση.
Της πολυεπίπεδης Συμμετοχικής Δημοκρατίας 
Της Διαφάνειας και Λογοδοσίας
Της διαφύλαξης του δημοτικού συμφέροντος, του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών αγαθών και της περιουσίας, καθώς και της ιστορίας της πόλης 
Του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων των δημοτών
Του Συμμετοχικού κοινωνικού σχεδιασμού με     συναπόφαση και, συλλογική δράση
Του Περιβάλλοντος και, της Αειφόρου ανάπτυξης
Της Εθνικής Παιδείας, του Ελληνικού Πολιτισμού και του Ιδεώδους του Αθλητισμού.
Το πέρασμα μας στη «Νέα Εποχή» θα γίνει «γυρίζοντας σελίδα» με σεβασμό και γόνιμη κριτική στο παρελθόν και, «ανοίγοντας το νέο κεφάλαιο» της Λάρισας μας, με Όραμα και Σχέδιο για το Μέλλον.
Το πέρασμα μας στη «Νέα Εποχή» θα γίνει μέσα από το νέο που, νομοτελειακά, γεννιέται, και το οποίο πρέπει μαζί να το συνδιαμορφώσουμε, μαζί να το ενδυναμώσουμε, μαζί να το δρομολογήσουμε.
Μέσα από μία νέα, υπερκομματική κίνηση, 
μία υπερκομματική συμμαχία Λαρισαίων, 
ανατροπής και αλλαγής της πορείας της πόλης μας.
Η εκκίνηση αυτή, να βρει όλους τους σκεπτόμενους και δημιουργικούς δημότες στην ίδια γραμμή ευαισθητοποίησης και ευθύνης. 
Να δηλώσουν την δημιουργική συμμετοχή και ενεργή υποστήριξη.
Μαζί, να αποδώσουμε στους πολίτες της πόλης μας,  ένα «πολιτικό σύμφωνο συναντίληψης και συνευθύνης» για το μέλλον της πόλης μας. 
Μαζί, μέσα από μία δυναμική, ανοιχτή και, πλατιά συμμετοχική διαδικασία, να συνδιαμορφώσουμε ένα «δημοτικό  όραμα δημιουργικής αυτενέργειας». 
Ανοίγουμε μία πλατιά διαδικασία διαλόγου που- χωρίς «εκλογικά προαπαιτούμενα» τα οποία, θα αποφασισθούν στον κατάλληλο χρόνο- με κάθε δημότη, κάθε φορέα, κάθε συλλογικότητα όπως και όπου εκφράζεται αυτή τη στιγμή και, που στόχο έχει τη «σύγκλιση» και την «νέα δημοτική έκφραση».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου