Τετάρτη

ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ "Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει πολιτικό δίλημμα"

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Την ύπαρξη δύο διαφορετικών πολτικών προτάσεων οι οποίες συνιστούν ένα μεγάλο δίλημμα για τους νεοδημοκράτες που θα προσέλθουν στις κάλπες την 29η Νοεμβρίου για να εκλέξουν το νέο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε η υποψήφια κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες αργά το μεσημέρι στην Καρδίτσα.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών γύρω στη 1μμ συναντήθηκε με στελέχη της ΝΟΔΕ με τα οποία συζήτησε τα τεκταινόμενα στο κόμμα και τα τοπικά προβλήματα. Στη συνέχεια έκανε μιά μεγάλη βόλτα στο κέντρο της πόλης, ερχόμενη σε επαφή με απλούς πολίτες και κατέληξε στο Αναψυκτήριο Παυσιλύπου όπου και απηύθηνε ανοιχτή ομιλία σε συγκεντρωμένους ψηφοφόρους της Ν.Δ που την υποδέχθηκαν θερμά.
Η κ. Μπακογιάννη ξεκίνησε την τοποθέτησή της εμμέσως πλην σαφώς, με αιχμές κατά του αντιπάλου της λέγοντας: "Γι' αυτό το κόμμα, γι' αυτή την παράταξη, έχω παλέψει με όλες μου τις δυνάμεις, δεν έφυγα ποτέ και θα είμαι όπως πάντα μπροστά και σε αυτόν τον καινούργιο αγώνα. Γι' αυτό ζητάω την εμπιστοσύνη σας, γι' αυτό ζητάω την ψήφο σας στις 29 Νοεμβρίου".
Ακολούθως αναφέρθηκε στην μεγάλη εκλογική ήττα της 4ης Οκτωβρίου, αλλά και στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου τονίζοντας τα εξής:
"Φίλες και φίλοι πρέπει να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα, πρέπει να δούμε τί πήγε άσχημα τα χρόνια που κυβερνήσαμε και πρέπει να το κάνουμε με θάρρος! Δέν πρέπει να κρυφτούμε, αλλά να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα και να αποφασίσουμε όλοι μαζί οτι θα βάλουμε τέρμα σε πρακτικές, σε λογικές, σε συμπεριφορές, που πληγώσαν την παράταξη και έκαναν τους νεοδημοκράτες να σκύψουν το κεφάλι. Εγώ είμαι αποφασισμένη να βάλω τέρμα σε αυτές τις συμπεριφορές.
Θέλω από εδώ, από την Καρδίτσα, να στείλω το μήνυμα οτι αυτές οι λογικές έχουν πλέον τελειώσει. Ότι η Νέα Δημοκρατία με συγκεκριμένο σχέδιο, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με συγκεκριμένο πλαίσιο, γυρίζει σελίδα... Ότι θα αφήσουμε πίσω μας τον κακό μας εαυτό και ότι βγαίνοντας στη μάχη η Ν.Δ. θα είναι ξανά αυτή που ξέραμε... των αρχών, των αξιών, των οραμάτων! Πιστέψτε με οτι μπορούμε να ξανασηκώσουμε αυτή την παράταξη ψηλά, φτάνει να ξέρουμε τί θέλουμε.
Υπάρχει δίλημμα σε αυτές τις εκλογές και θέλω να το ξέρετε εδώ στην Καρδίτσα. Υπάρχουν δύο διαφορετικές πολιτικές προτάσεις... Η μία είναι πρόταση περιχαράκωσης της Νέας Δημοκρατίας μόνο σε ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Η άλλη είναι αυτό που ήταν πάντοτε η Ν.Δ. όταν κέρδιζε εκλογές... η ανοιχτή, η μεγάλη παράταξη της κεντροδεξιάς! Αυτή μπορεί να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών μας και των παιδιών κατά τη διάρκεια της αντιπολίτευσης. Αυτή μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση αύριο.
Εγώ φίλες και φίλοι έχω αγωνιστεί πάρα πολλά χρόνια γι' αυτή την παράταξη. Με τους περισσότερους από εσάς έχουμε δώσει μαζί διάφορες μάχες ,άλλες καλές, άλλες δύσκολες, άλλες κερδίσαμε, άλλες χάσαμε, όμως δέν υποστείλαμε ποτέ τη σημαία. Δουλέψαμε σε αυτήν την παράταξη, αγωνιστήκαμε γι' αυτή την παράταξη και ξέρουμε οτι αυτή η παράταξη έχει δυνάμεις, φτάνει να ξανανοίξουμε εμείς τις πόρτες μας και αυτή τη φορά δεν θα είναι οι άνθρωποι απέξω να χτυπούν, εμείς θα πάμε να τους βρούμε. Εμείς θα ξαναπάμε χωριό χωριό, από σπίτι σε σπίτι για να ξανακάνουμε αυτή την παράταξη μεγάλη".
Κλείνοντας η κ. Μπακογιάννη απήυθηνε κάλεσμα σε όλους του νεοδημοκράτες του νομού Καρδίτσας να στηρίξουν το κόμμα και να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να ψηφίσουν.
Σε όλη την περιοδεία της στην Καρδίτσα, την κ. Μπακογιάννη συνόδευαν οι Βουλευτές του νομού κ. Κ. Τσιάρας και κ. Σπ. Ταλιαδούρος, οι Βουλευτές Ηλείας κ. Β. Κοντογιάννης και Μαγνησίας κ. Θ. Νάκος, ο πρώην υπουργός κ. Θ. Αναγνωστόπουλος, ο πρώην Βουλευτής κ. Γ. Αναγνωστόπουλος και οι πολιτευτές κ. Ν. Παππάς και Α. Σκόνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: