Τετάρτη

ΤΟΝΙΣΕ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ντ. Μπακογιάννη: Θέλουμε ένα κόμμα μεγάλο ή περιχαρακωμένο;



ΤΡΙΚΑΛΑ
Το δίλημμα αν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θέλουν ένα κόμμα μεγάλο, δυνατό και ενωμένο το οποίο θα μπορεί να διεκδικήσει αξιόπιστα αύριο μια νέα κυβερνητική εντολή, ή ένα κόμμα μικρό, περιχαρακωμένο, στο άκρο του πολιτικού σκηνικού έθεσε χθες το μεσημέρι σε εκατοντάδες άτομα τα οποία συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Φρουρίου, η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη στα πλαίσια της επίσημης περιοδείας που πραγματοποίησε χθες στην περιοχή μας. Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τους συγκεντρωμένους να τη στηρίξουν στις εκλογικές διαδικασίες της 29ης Νοεμβρίου, ώστε, όπως εξήγησε όλοι μαζί να γράψουν μια καινούργια και ένδοξη σελίδα στο βιβλίο της Νέας Δημοκρατίας.
Πριν η υποψήφια για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη βρεθεί στην κατάμεστη αίθουσα του Φρουρίου, επισκέφθηκε το νομάρχη και δήμαρχο Τρικάλων, τα γραφεία του κόμματος, ενώ χαιρέτισε και μίλησε από κοντά με εκατοντάδες Τρικαλινούς που εκείνη την ώρα απολάμβαναν τον καθιερωμένο καφέ επί της οδού Ασκληπιού. Να σημειώσουμε πως στο ξενοδοχείο στο οποίο κατέλυσε, νωρίς το πρωί συναντήθηκε με αρκετούς αυτοδιοικητικούς του νομού μας.
Η κ. Μπακογιάννη ξεκίνησε την ομιλία της στην ασφυκτικά γεμάτη και με ιδιαίτερο παλμό αίθουσα του Φρουρίου, λέγοντας πως «μου δίνετε δύναμη για να προχωρήσω σε έναν αγώνα που πιστεύω» για να εξηγήσει:
«Εμείς εδώ, όλοι μαζί έχουμε δώσει πολλούς αγώνες για τη Νέα Δημοκρατία. Έχουμε πιστέψει σε αυτή τη μεγάλη φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη. Την έχουμε στηρίξει σε καλές και σε δύσκολες στιγμές».
Στη συνέχεια η πρώην υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «σήμερα είμαστε μπροστά σε έναν νέο αγώνα» προσθέτοντας:
«Σε μια απόφαση την οποία πρέπει να πάρει η βάση της Νέας Δημοκρατίας και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Και υπάρχει δίλημμα. Θέλουμε ένα κόμμα μεγάλο, δυνατό, ενωμένο το οποίο θα συνθέτει απόψεις και θα μπορεί να διεκδικήσει αξιόπιστα αύριο μια νέα κυβερνητική εντολή ή θέλουμε ένα κόμμα περιχαρακωμένο, μικρό στο άκρο του πολιτικού σκηνικού;».
Εγώ συνέχισε η κ. Μπακογιάννη πιστεύω στη μεγάλη Νέα Δημοκρατία, στη μεγάλη Νέα Δημοκρατία της μεγάλης κεντροδεξιάς, εξηγώντας:
«Σε αυτή που θα είναι ανοικτή, που θα διορθώνει τα λάθη της, που θα καταλάβει ότι πρέπει να ακούει τη βάση της, ότι πρέπει να ακούει τους ανθρώπους που τη στήριξαν. Αυτή η Νέα Δημοκρατία που θα έχει ανοικτές τις πόρτες, ανοικτές πόρτες για όλους. Εγώ από την καρδιά του κάμπου θέλω να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να περνά μια δύσκολη ώρα σήμερα, αλλά μπορεί να ξανασηκωθεί, μπορεί να είναι πιο δυνατή. Θέλω στις εκλογές της 29ης όλοι και όλες να δώσουν δύναμη στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, να δώσουν δύναμη σε εμένα. Πιστέψτε με. Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Και θα γράψουμε μια καινούργια μια ένδοξη σελίδα στο βιβλίο της Νέας Δημοκρατίας. Πάνω από όλα όμως, θα δώσουμε ένα γνήσιο πατριωτικό όραμα ξανά για την Ελλάδα μας.
Διαδοχικές επισκέψεις η κ. Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποίησε χθες τόσο στο δήμο Τρικκαίων, όσο και στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τρικάλων. Αρχικά η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έτυχε θερμής υποδοχής στο νομαρχιακό κατάστημα, όπου συναντήθηκε με το νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη με τον οποίο συζήτησαν θέματα τόσο που αφορούν τις διαδικασίες του συνεδρίου όσο και τις αλλαγές που ετοιμάζονται στην αυτοδιοίκηση. Μάλιστα η κ. Μπακογιάννη δεν παρέλειψε μετά το τέλος της επίσκεψης στη νομαρχία, να συνομιλήσει με αρκετούς Τρικαλινούς επί της οδού Ασκληπιού, κατευθυνόμενη προς το δήμο Τρικκαίων.
Στο δήμο Τρικκαίων η κ. Μπακογιάννη πέρα από τη συζήτηση που ανέπτυξε με το δήμαρχο κ. Ταμήλο και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, είδε από κοντά τους απασχολούμενους στα stage, δηλώνοντας:
«Πρέπει να είσαστε μόνο ενωμένοι και να μην πέσετε θύματα διαφόρων οι οποίοι πιστεύουν ότι μπορούν να σας εκμεταλλευτούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: