Δευτέρα

Το χωριό με τα χασισόδεντρα



Το Στρυμονοχώρι Σερρών είναι ένα όμορφο και ήσυχο χωριό περίπου 300 κατοίκων, κοντά στο Σιδηρόκαστρο, έχει όμως μια… ιδιαιτερότητα: είναι γεμάτο με χιλιάδες αυτοφυή δενδρύλλια ινδικής κάνναβης!

Το χωριό διαθέτει τρομερή βλάστηση, μια και την ευνοεί ο ποταμός Στρυμόνας που περνάει από την ευρύτερη περιοχή. Ετσι, όταν έλθει η κατάλληλη εποχή η περιοχή μοιάζει να είναι περικυκλωμένη από χασισόδεντρα, καθώς αυτά φυτρώνουν μόνα τους και αναπτύσσονται ανάμεσα σε βάτα, βατομουριές, αλλά και σε καλλιέργειες με τριφύλλι ή καλαμπόκι.

Το γεγονός αυτό, πάντως, έφερε πρόσφατα σε πολύ δύσκολη θέση έναν από τους κατοίκους του χωριού. «Πράγματι, ανάμεσα στα χιλιάδες αγριόχορτα που φυτρώνουν μόνα τους στην περιοχή υπάρχουν και πολλά δενδρύλλια ινδικής κάνναβης» λέει ο δήμαρχος Σιντικής, Απόστολος Καρύδας. «Κάποια από αυτά, όμως, έγιναν αιτία να δημιουργήσουν προβλήματα σε έναν 34χρονο, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες συνελήφθη και πέρασε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, καθώς συνελήφθη για καλλιέργεια 235 χασισόδεντρων!»

«Το χωριό αυτό είναι κατάμεστο από δεκάδες χιλιάδες χασισόδεντρα, από 25 πόντους έως 2 μέτρα» λέει ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου, Παναγιώτης Σπυρόπουλος και προσθέτει:
«Είναι άγρια και φυτρώνουν μέσα σε βατομουριές, σε τριφύλλι, σε καλαμπόκι, δίπλα σε κανάλια και σε διάφορα άλλα σημεία του χωριού, τα οποία με τις βροχές των τελευταίων εβδομάδων έχουν αναπτυχθεί με ταχύ ρυθμό». Σύμφωνα με τον ίδιο ο πελάτης του συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο την περασμένη Παρασκευή, αλλά τον άφησαν ελεύθερο τη Δευτέρα το πρωί.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Σιντικής Σιδηροκάστρου και θείος του 34χρονου, Χαράλαμπος Ασλανίδης: «Το κτήμα στο οποίο

βρέθηκαν τα φυτά είναι δικό μου και όχι του ανιψιού μου. Εκείνος το μόνο που έκανε ήταν να υποδείξει στους άνδρες της Δίωξης πού είναι το κτήμα, όταν εκείνοι τον βρήκαν στο χωριό και τον ρώτησαν. Κατόπιν, τον ενημέρωσαν ότι έχουν καταγγελία ότι εμπορεύεται και καλλιεργεί ναρκωτικά. Ο άτυχος ανιψιός του έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του και μάταια προσπαθούσε να τους πείσει ότι είναι αθώος και ότι το κτήμα δεν του ανήκει καν».


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: