Παρασκευή

Δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα στην ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ!!!Ποιος εδινε την μαχη!!!









Δικαίωμα ψήφου θέλουν οι Ομογενείς

32 χρόνια παραβιάζεται το δικαίωμα του εκλέγειν
 Η αδικία που υφίσταται όλος ο Ελληνισμός της Ομογένειας, δηλαδή το να μήν του παρέχεται η δυνατότητα εξάσκησης της των εκλογικών του δικαιωμάτων ανεξάρτητα τόπου διαμονής, όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα ειναι πρωτοφανης.
Με βάση τη συγκριτική μελέτη του εσωτερικού Δικαίου 33 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου 29 χώρες έχουν θεσμοθετήσει διαδικασίες συμμετοχής και των ομογενών τους στους τόπους διαμονής τους κατά την διεξαγωγή εθνικών εκλογών, η Ελλάδα συγκαταλέγεται, μαζί με την Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, στις χώρες που δεν παρέχουν καμία δυνατότητα στους ομογενείς τους να ψηφίζουν στο εξωτερικό, στις εθνικές εκλογές.
Η ντε φάκτο υποχρέωση που επιβάλλεται στους Ελληνες ομογενείς να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, συνιστά διάκριση σε σχέση με τους άλλους Ελληνες, τους επιβαρύνει με υψηλά έξοδα και διαταράσσει την επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή.
 Στα τριανταπέντε χρόνια της μεταπολίτευσης, οι δημοκρατικές κυβερνήσεις της Ελλάδας, ρίχνανε βροχή υποσχέσεις με βαρύγδουπες δηλώσεις, στέλνανε στην Ομογένεια για διαβουλεύσεις και γνωμοδοτήσεις σχέδια νόμου “ληγμένης” ημερομηνίας υποβολής,  συζητούσανε στη Βουλή, απορρίπτανε, ξανασυζητούσανε,  ψηφίσματα των “οργανωμένων” ομογενειακών οργανισμών φτάνανε εκπρόθεσμα, αλλά και μεταλλαγμένα, ενώ τυχόν ενστάσεις και διαμαρτυρίες πνίγονταν.
Και τότε ανέλαβε “δράση” το ΣΑΕ και η Ομογένεια …σώθηκε. Με την τελευταία αλλαγή της κυβέρνησης μέλη της “ηγεσίας” αποφάσισαν να ασκήσουν κριτική στην καινούργια κυβέρνηση, ξέροντας ίσως ότι οι μέρες τους ήταν πλέον μετρημένες και οι υποσχέσεις που τους είχαν γίνει σε προσωπικό επίπεδο είχαν τιναχτεί στον αέρα (αλλά πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι εδώ θα είναι) ! 
Το αναμενόμενο αποτέλεσμα, συνοδευόμενο αυτή τη φορά απο τις πολύχρωμες δηλώσεις και θέσεις των κομμάτων επί του θέματος, ήταν πάλι ΜΗΔΕΝ.
Οι Έλληνες του Εξωτερικού είναι δύο φορές Έλληνες(!), αλλά άν νομίζουν ότι θα αποφασίζουν για την τύχη της Ελλάδας  αλλοιώνοντας με την ψήφο τους ανεξέλεγκτα το εκλογικό αποτέλεσμα είναι γελασμένοι.
Και η Βουλή προχώρησε σε άλλα θέματα, πιο καυτά και σπουδαία. Ένα από αυτά ήταν και η απόδοση της Ελληνικής “ιθαγένειας”  με το διακαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε κάθε πολυφυλετική λαθρο-ομάδα που δεν επιθυμεί άλλο η ΕΕ,  γυρνὠντας άλλη μιά φορά την πλάτη και την ανοιχτή παλάμη στην Ομογένεια. Γιατί “Ἑλληνας και γεννιέσαι αλλά και γίνεσαι” σύμφωνα με τις ΜΚΟ -εμπνευστές του λαθρο-νομοσχεδίου, στήνοντας  έτσι ένα σύστημα που αν μη τι άλλο, εξυπηρετεί την πολιτική σκοπιμότητα των μάνατζερ πολιτικών ξένων οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων στη Βουλή των Ελλήνων, υποκατάστημα πλέον της ανώνυμης εταιρείας της ΕΕ (EUCK.Inc) και των βορειοατλαντικών εταίρων τους.   Ούτε κουβέντα και αναφορά στους Ομογενείς.
 “Λαθρο-μετανάστες: 1 - Ομογενείς: 0″
Βουβό και εδώ το κρατικοδίαιτο Συμβούλιο του Αποδομημένου Ελληνισμού (ΣΑΕ), σε συνεχή χειμερία νάρκη η “οργανωμένη” ομογένεια.

  Οι Έλληνες της Διασποράς εκφράζουν το παράπονο ότι η πατρίδα τους θυμάται μόνο όποτε τους έχει ανάγκη.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  ΕΚΛΟΓΕΣ..jpg Εμφανίσεις:  89 Μέγεθος:  15,8 KB 

 





Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την παγκόσμια έρευνα για τον Ελληνισμό της Διασποράς, που διενεργήθηκε από την “Κάπα Research” και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και παρουσιάστηκε προσφατα, στην Αθήνα.

Στην ερώτηση εάν «θα κινούσατε τις διαδικασίες προκειμένου να ψηφίσετε στις εκλογές για την ελληνική Βουλή» οι Έλληνες «ναι» και «μάλλον ναι» απάντησε το 82,4% των Ελλήνων που ζουν στις ΗΠΑ και τον Καναδά, το 81% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 80% οι Έλληνες που κατοικούν σε άλλα σημεία της Υφηλίου.

Οι Έλληνες του εξωτερικού δεν κρύβουν το παράπονό τους για τη στάση της επίσημης Ελλάδας απέναντί τους. Έτσι, το 80.9% πιστεύει ότι «η Ελληνική Πολιτεία θυμάται τους Έλληνες της διασποράς μόνο όποτε τους έχει ανάγκη» και το 58,8% ότι «η Ελληνική Πολιτεία έχει ξεχάσει τους Έλληνες της Διασποράς». Την ίδια ώρα, μόνο το 20,8% των Ελλήνων του Εξωτερικού έχει πειστεί ότι «η Ελληνική Πολιτεία έχει ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη πολιτική για τους Έλληνες της Διασποράς».

Όσον αφορά τι περιμένουν από την πατρίδα, το 60,5% καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά των Ελλήνων της διασποράς, το 44,6% οικονομικές και νομικές διευκολύνσεις στις επενδυτικές δραστηριότητες των Ελλήνων της διασποράς στην Ελλάδα, το 39,5% δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές, το 27,4% περισσότερη ενημέρωση και εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, το 22,4% ελαστικότερη στρατολογία, το 21,1% μεγαλύτερη ευκολία στην είσοδο στα ελληνικά πανεπιστήμια και το 13,4% μεγαλύτερη ευκολία στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Σε ότι αφορά στην παρουσία της Ελλάδας στον κόσμο, διάχυτη είναι η πεποίθηση ότι τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί η διεθνής της θέση και το κύρος της. Στη σχετική ερώτηση «πολύ» απαντά το 35,2%, αρκετά το 24%, λίγο το 30,8% και μόλις το 8,3% απαντά «καθόλου».

Για τους συμπατριώτες μας που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό η σημαντικότερος λόγος που έχει συμβάλει στη βελτίωση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας είναι η συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (69,1%).

Η πορεία της στην ΕΕ αποτελεί άλλωστε, σύμφωνα με ΄τους ερωτηθέντες και το σημαντικότερο θέμα που η Ελλάδα θα πρέπει να ρίξει το βάρος της (59,6%) για να ακολουθήσουν τα ελληνοτουρκικά με ποσοστό 33,3%, το Κυπριακό με 30,3%, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με 16,1%, η πορεία της στα Βαλκάνια με 15,4% και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις με ποσοστό 12,3%.
Στο ερώτημα τέλος εάν θα επέστρεφαν στην Ελλάδα θετικά απαντά το 34,4% εάν έβρισκε μια θέση απασχόλησης αντίστοιχη με εκείνη που κατέχει στη χώρα διαμονής, το 31,5% εάν συνδύαζε καλύτερα την επαγγελματική με την οικογενειακή ή την κοινωνική ζωή, το 18,4% μετά τη σύνταξη, ενώ το 10,5% δεν σκέφτεται να εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: